Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jak by si měl Red Bull nastavit vůz?

Jak by si měl Red Bull nastavit vůz?

Tým teď řeší těžké dilema

Daniel Ricciardo nás po pátečních trénincích, z nichž jeden spláchl prudký déšť, trochu zasvětí do dilematu, před kterým teď stojí nejen jeho tým. Více přítlaku, nebo raději vyšší maximálka?

"Rychlost dnes nebyla špatná, ale asi bychom potřebovali lepší kompromis v přítlaku," řekl australský jezdec. "Nebyli jsme daleko od Mercedesu a Ferrari, takže to byl dobrý den, jenže víme, že oni ještě zrychlí. Takže pokud s nimi chceme v neděli bojovat na suché trati, musíme ještě najít pár desetin.

Řekl bych, že opravdu hodně ztrácíme na rovince a že to dnes nebylo pouze výkonem motoru. Zdá se, že máme více přítlaku, takže bychom měli zjistit, zda je tohle nejlepší kompromis mezi zatáčkami a rovinkami, nebo existuje lepší. Uvidíme v neděli, ale doufám, že se budu moci pokusit dostat na stupně vítězů.
"

Jeho týmový kolega Max Verstappen byl také poměrně optimistický.

"Mercedes se momentálně zdá být silnější a u Ferrari je otazník, protože (jeho jezdci) neudělali pořádné dlouhé jízdy. Ale jsme blízko," řekl vítěz Velké ceny Malajsie, narážejíc na to, že Ferrari si nechávalo dlouhé stinty na konec prvního tréninku, který ale narušila havárie Carlose Sainze. Druhý trénink pak celý znehodnotil liják.