Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez: Jsme schopni se držet red bullů

Pérez: Jsme schopni se držet red bullů

Pohodová kvalifikace pro Force India

Force India chytila rytmus. V kvalifikaci na VC Japonska znovu dostala oba vozy hned za silnou šestku. Esteban Ocon a Sergio Pérez se navíc na roštu posunou kvůli penalizacím soupeřů ještě více dopředu.

Mám z toho skvělý pocit,“ svěřil se sedmý Ocon. „Auto bylo už od začátku víkendu fantastické, ostatně stejně jako před týdnem v Malajsii. Dnešní výsledek jasně dokumentuje pokrok, kterého jsme dosáhli. Ať prší, nebo je sucho, vůz je pokaždé rychlý a my děláme jen drobné změny v jeho nastavení. Kvůli trestům pro Bottase a Räikkönena budu startovat z pátého místa, což je samozřejmě obrovská výhoda.“

Důvod být zarmoucen neměl ani Pérez: „Kvalifikace se nám povedla. Týmu se podařilo najít během tréninků ideální setup. Díky tomu jsem z auta dostal vskutku všechno, z čehož jsem opravdu šťastný. Moje rozhodující kolo v Q3 bylo dobré, až na chybičku v poslední šikaně, kvůli které mě porazil Esteban. Myslím si, že zítra jsme schopni schopni ujet našim konkurentům ze středu pole a držet kontakt s red bully.