Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Vandoorne připraven závodit o body

Vandoorne připraven závodit o body

Alonsova trpělivost podstoupí další test

Stoffel Vandoorne se dnes do Q3 nedostal, ale štěstí stojí na jeho straně. Hned dva jezdci se po penalizaci posunou až za něj, takže na nových pneumatikách odstartuje z dobrého devátého místa.

"Celkem dobrá kvalifikace. Sice jsem se nedostal do Q3, ale to až tak nevadí, protože zítra mohu startovat na nepoužitých pneumatikách. Deváté místo je přitom docela dobré a s novými pneumatikami je zaděláno na úspěšný den. Nebude jednoduché rozhodnout se mezi jedno- a dvouzastávkovou strategií, ale pokusíme se z toho udělat naši výhodu," řekl mladý Belgičan, který poprvé jezdí na náročném okruhu Suzuka ve voze F1.

McLaren ovšem o štěstí mluvit nemůže. Jeden ze dvou jezdců, kteří Vandoornovi uvolní cestu vpřed, je Fernando Alonso. Ani účast v Q3 ho po ztrátě 35 pozic neuchrání od startu z posledního místa.

"Věděli jsme, že po noční výměně motoru budeme startovat poslední, takže kvalifikace nebyla důležitá. Navzdory této penalizaci jsme chtěli zajet normální kvalifikaci a tlačit na dobré časy, protože tu máme tolik fanoušků. Honda tu má úžasnou podporu. Myslím, že se nám to podařilo, odvedli jsme dobrou práci,” řekl Alonso.

"Závod bude, samozřejmě, vypadat jinak. Po startu z chvostu bude těžké najít nějakou výhodu, ale budeme se ze všech sil snažit přiblížit k první desítce. I kdybychom měli normální víkend, body by byly vysokým cílem, jenže budeme startovat poslední na trati s mnoha rychlými zatáčkami, ve kterých se těžko udržíte za jiným vozem."