Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Stroll: Pérez a Gasly mě zablokovali

Stroll: Pérez a Gasly mě zablokovali

Massa zavzpomínal na staré časy

S naprosto diametrálními pocity opouštěli dnes autodrom v Suzuce oba piloti Williamsu. Felipe Massa splnil očekávání a obsadil navýsost solidní deváté místo. Lance Stroll však ztroskotal už v Q1.

Kanaďan měl smůlu, protože v rozhodující chvíli zkřížila jeho plány Grosjeanova nehoda. Již předtím mu ale totálně nevyšel první pokus: „Nezajel jsem čas, protože mě v poslední šikaně zablokovali Pérez a Gasly. A potom přišly červené vlajky, takže jsem neměl šanci dostat se do Q2. Frustrace je o to větší, že auto je opravdu dobré. V neděli to snad bude jiné, díky penalizacím jsem se na startu posunul na patnácté místo. Doufám, že budu schopen využít kompletní potenciál vozu.

Massa se netajil svojí spokojeností: „Kolo v Q1 bylo ucházející, v Q2 výborné a v Q3 téměř perfektní. Dosáhl jsem prakticky identického času jako v roce 2006, kdy jsem tady vybojoval pole position. Z toho jsem skoro stejně šťastný jako tehdy. Do velké ceny máme skvělou výchozí pozici, pokusím se získat co nejvíce bodů.“ „Felipe předvedl ve všech třech částech několik fantastických kol,“ pochválil ho technický ředitel Paddy Lowe. „Na soupeře před ním zatím rychlostně nemáme, přesto věřím, že se zítra posune ještě výše.“