Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault v top 10 chybí

Renault v top 10 chybí

Palmer navíc odsunut kvůli penalizaci

Ani jeden z vozů Renaultu se nedostal do závěrečné části kvalifikace. Zároveň ani jeden z nich nebude stát na roštu zítřejšího závodu na místě, které v ní získal. Nico Hülkenberg se díky penalizaci Fernanda Alonsa posune z 12. místa na 11. Naopak Jolyon Palmer se ze 14. místa získaného v kvalifikaci propadne až na 18. pozici kvůli výměně části pohonné jednotky.

V kvalifikaci jsem se potýkal s vyvážením vozu, zejména v prvním sektoru byl dost přetáčivý. Obecně platí, že se v kvalifikaci postupně zlepšujete, ale to se mi dnes nepovedlo,“ řekl Hülkenberg, který věřil v zisk lepší startovní pozice. „Zítra to nebude snadné, střed pole je velmi vyrovnaný. Ale pokud se mi podaří start, mám dostatečně dobrý vůz na boj o body.

První měřené kolo v Q2 bylo dobré a doufal jsem, že se ještě zlepším. Bohužel ve druhém pokusu auto trochu klouzalo a svůj čas jsem proto nepřekonal.“ I přes svůj odsun dozadu kvůli penalizaci však Palmer neztrácí optimismus: „Je škoda, že musím startovat zezadu, ale mám lepší vůz než jezdci přede mnou, takže by to mohl být zábavný závod.“