Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso: Vítězství Red Bullu dostane McLaren pod tlak

Alonso: Vítězství Red Bullu dostane McLaren pod tlak

Období výmluv se chýlí ke konci

McLaren to příští rok nebude mít snadné. Letos se sice trápí s Hondou, jenže na druhé straně, může na ni svalit úplně všechno. Příští rok se dostane k pohonné jednotce Renaultu, ale zároveň i do konkurence jeho továrního týmu a týmu Red Bull Racing. Red Bull přitom v Malajsii dokázal, že s motorem Renault se dají vyhrávat i přímé souboje s Mercedesem a to nejen na klikatých městských okruzích. Fernando Alonso si uvědomuje, že McLaren už teď přišel o všechny výmluvy.

"V Monze jsme viděli, že Red Bull byl velmi rychlý, přitom je to motorový okruh," řekl dvojnásobný mistr světa. "Už tam nás taková konkurenceschopnost moc potěšila. Jenže v Malajsii přišel další krok, Red Bull porazil Mercedes bez pomoci deště, odlišné strategie... nic takového se nestalo. Máme z toho radost, ale zároveň to dostává McLaren pod tlak.

Red Bull má již nyní velmi
(aerodynamicky) efektivní vůz a hodně dobré šasi. Musíme se ujistit, že na našem šasi odvedeme stejně dobrou práci, protože s tím motorem se již dá vyhrávat, jak všem ukázal Red Bull. Musíme šasi dostat na stejnou úroveň. Bude to výzva."

Opravdu se chce McLaren hned příští rok pustit do boje s Red Bullem?

"Ano, samozřejmě. To je výzva pro McLaren. McLaren by se nikdy neměl bát srovnání s jiným týmem, protože McLaren by měl být schopný porazit každý tým."

Mimochodem, podpis smlouvy mezi Alonsem a McLarenem je prý už za nejbližším rohem, zbývá pouze doladit poslední detaily, na kterých se zatím neshodli.