Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez: Byl jsem rychlejší než Esteban

Pérez: Byl jsem rychlejší než Esteban

Mexičan ale respektoval nařízení týmu

Na red bully to sice nebylo, jak včera prorokoval Sergio Pérez, ale přesto opouští Force India zemi vycházejícího slunce určitě spokojena. Šesté a sedmé místo v cíli bylo maximem možného, parádní start Estebana Ocona pak bonusem navíc. „Jak ukázal Ricciardovi svaly, to bylo velkolepé,“ pochvaloval si zástupce šéfa týmu Robert Fernley.

Francouzský mladík se nezalekl hvězdných jmen kolem sebe a v úvodním kole se protlačil na třetí příčku! „Jo, dneska to bylo velké. Hlavně začátek. Rychlostně jsem na velké kluky neměl, ale bylo skvělé moci si to s nimi rozdat,“ líčil nadšeně svoje zážitky. „Pokoušel jsem se Ricciarda a Bottase udržet za sebou, jenže to nešlo a hlavně to nebylo hlavním smyslem mého počínání. Nejdůležitější bylo dobře hospodařit s pneumatikami, protože jsme jeli jenom na jednu zastávku. To se nám povedlo. Kroužil jsem před Checem, na ty vepředu jsme neměli nárok, od pronásledovatelů nás dělila propast. Takže jsme se zaměřili na to dojet a získat co nejvíce bodů.

Bylo to celkem v pohodě,“ vyjádřil se Pérez. „Pomohla nám skvěle zvládnutá kvalifikace. Udržoval jsem solidní tempo a myslím, že jsem byl ve druhém stintu o trošku rychlejší než Esteban. Po restartu se naskytla šance ho předjet, ale respektoval jsem týmové instrukce. Jsem s nimi srozuměn a vím, že prvořadým cílem je úspěch stáje jako celku. Ostatně, Esteban odvedl tento víkend výbornou práci.

Mexičan také ocenil pomoc a podporu, které se jeho zemi, sužované přírodními katastrofami, dostalo v uplynulých týdnech ze strany světa F1: „Doufám, že jejím obyvatelům přineseme při velké ceně krásný zážitek.