Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean: Dokázal bych se poprat se soupeři!

Grosjean: Dokázal bych se poprat se soupeři!

Haas měl podruhé oba jezdce na bodech

Vše se v dobré obrátilo a Haas se může z asijského výletu vrátit domů do USA v mnohem lepší náladě. Po výbuchu v Singapuru a havárii v kvalifikaci v Japonsku nakonec oba jezdci bodovali. Podařilo se jim to teprve podruhé v sezoně i v týmové historii a v Poháru konstruktérů znovu předstihli Renault.

Jedno místo dělilo Magnussena a Grosjeana na startu (12. a 13.) i v cíli (8. a 9.). To bylo trochu frustrující pro Francouze, který se po celý závod domníval, že je rychlejší než týmový kolega. Nedostal možnost to dokázat, a tak cílem projel o necelou vteřinu později. Ovšem ztráta na vozy Force Indie byla tak velká, že by je i on těžko stíhal.

Už včera jsem věděl, že jsem v tomhle autě dost rychlý. Jenže se to nemohlo dostatečně projevit, protože jsem celý závod vězel za Kevinem. Přitom auto bylo schopné jet mnohem rychleji. Škoda, že jsem nebyl před ním. Myslím, že bych se dokázal poprat se soupeři z Force India,“ rýpl si Romain Grosjean do týmového kolegy. „Přišli jsme na to, co udělat, aby pneumatiky sloužily o něco lépe. Je to jasně klíčová záležitost. Pokud se chovají správně, auto je daleko rychlejší. Když ne, pak se jen trápíme. Ještě to potřebujeme vylepšit, ale dnes jsem se v autě cítil mnohem lépe. Spokojený jsem byl i s brzdami. Zkrátka všechno klapalo.

Kevin Magnussen si závod užíval: „Jako tým jsme ze situace vytěžili maximum, na co máme. Obsadili jsme osmou a devátou příčku a bodovali. V lepší výsledek jsme asi nemohli doufat, tak mám z našeho úspěchu radost. Mám pocit, že jsem v poslední době absolvoval pár dobrých závodů, jenom mi chyběla trocha štěstí, abych skončil na bodovaných místech. Dnes to vyšlo. Snad na to ve zbytku sezony navážu a připíšu si další body. Dosahovat podobných výsledků jako dnes rozhodně není snadné. Všechno musí šlapat správně. Dnes tomu tak podle mě bylo. Za to patří celému týmu uznání a poděkování.