Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pojede Gasly v Austinu nebo v japonské Suzuce?

Pojede Gasly v Austinu nebo v japonské Suzuce?

Bitva o titul v Super Formuli nebude?

Francouzský jezdec Pierre Gasly je loňským – tedy historicky posledním – mistrem seriálu GP2. Letos měl stejný cíl v japonském šampionátu Super Formula. K rozhodujícímu souboji má dojít v Suzuce ve stejném termínu, v jakém se uskuteční VC USA F1 v Austinu.

V průběžném pořadí Francouz ztrácí pouhého půl bodu na vedoucího Japonce Hiroakiho Išiuru, naopak třetí Švéd Felix Rosenqvist je zpět o dalších 4,5 bodu. Oba soupeři startují v barvách konkurenční Toyoty, zatímco Gasly usedá za volant vozu Honda HR-417E týmu Mugen. Pokud tedy Gasly v závěrečném podniku nenastoupí, Honda bez boje přenechá titul konkurenční Toyotě!

Tím překvapivější je přání, s nímž přišel krátce po VC Japonska F1 v Suzuce šéf motorsportu v Hondě Masaši Jamamoto: „Přednost dáváme dalšímu startu v F1 v týmu Toro Rosso. Ale pokud bude k dispozici někdo, kdo Gaslyho v Austinu nahradí, rádi ho uvidíme v Super Formuli. Ale nechceme ho k tomu tlačit.

Nečekaný problém totiž vznikl urychleným odchodem Carlose Sainze, který už v Austinu pojede v barvách Renaultu. Kdyby zároveň Pierre Gasly startoval v Super Formuli, bude Scuderii Toro Rosso i po návratu Daniila Kvjata jeden jezdec chybět. Situace je komplikovaná i tím, že Toro Rosso bude v příštím roce používat motory Honda a právě v těchto dnech se formuje nová a velmi úzká spolupráce.

Průběžné pořadí Super Formule před posledním závodem:

1. Hiroaki Išiura (Japonsko/Toyota) 33,5

2. Pierre Gasly (Francie/Honda) 33

3. Felix Rosenqvist (Švédsko/Toyota) 28,5

4. Juhi Sekiguči (Japonsko/Toyota) 25

5. Kazuki Nakadžima (Japonsko/Toyota) 22

6. Andre Lotterer (Německo/Toyota) 20

7. Kamuj Kobajaši (Japonsko/Toyota) 16,5

8. Judži Kunimoto (Japonsko/Toyota) 16

9. Naoki Jamamoto (Japonsko/Honda) 10,5

10. Nick Cassidy (Nový Zéland/Toyota) 8

 

Pierre Gasly za volantem vozu Toro Rosso