Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen poprvé dvakrát po sobě na bedně

Verstappen poprvé dvakrát po sobě na bedně

Sainz prvním neklasifikovaným v Suzuce po třech letech

Lewis Hamilton o uplynulém víkendu zaznamenal první pole position ve Velké ceně Japonska, na nejvyšším stupínku po závodě v zemi vycházejícího slunce však už stál počtvrté (z předchozích tří triumfů jednoho dosáhl na okruhu Fudži).

Bylo to jeho osmé prvenství v této sezoně a současně jedenácté pódiové umístění. Má jich nyní o jedno více než Sebastian Vettel a Valtteri Bottas. Bodoval už pojednadvacáté v řadě za sebou, což je jeho osobní rekord a čtvrtý nejlepší výkon v historii. Maximum, jehož držitelem je s 27 záznamy Kimi Räikkönen, nicméně už letos nepřekoná.

Red Bull Racing po čtyřech letech opět dostal dvakrát po sobě obě auta na stupně vítězů. U Maxe Verstappena se pak v tomto ohledu jednalo o úplnou premiéru. Daniel Ricciardo vymazal Suzuku ze seznamu tratí, na nichž se neumístil mezi prvními třemi. Zbývají na něm už jen (z autodromů, jež jsou součástí aktuálního kalendáře) Šachir, Šanghaj, Monza, Interlagos a Abú Zabí.

Honda se musí smířit s faktem, že během tříleté spolupráce s McLarenem doma ani jednou nebodovala. To Haas skóroval hned dvojnásobně, a to letos teprve podruhé po VC Monaka.

Loučení Carlose Sainze se Scuderií Toro Rosso dopadlo neslavně, havárií už v úvodním kole. Španěla určitě nepotěšilo, že se stal prvním pilotem od roku 2014(!), který nebyl klasifikován v japonské velké ceně.