Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari viní z Vettelova vypadnutí dodavatele

Ferrari viní z Vettelova vypadnutí dodavatele

Chybu nemá na svědomí nikdo z Maranella

Maurizio Arrivabene médiím prozradil, že za odstoupení Sebastiana Vettela z Velké ceny Japonska nemůže nikdo z jeho podřízených. Od dodavatele, kterým je shodou okolností japonská společnost NGK sídlící přibližně hodinu jízdy autem od okruhu Suzuka, prostě přišla vadná svíčka. Inženýři zdroj problému pohonné jednotky odhalili na startovním roštu, ale pouze pár minut před startem, takže na výměnu už nebyl čas.

"Všichni viděli, co se stalo," řekl šéf Scuderie v rozhovoru pro Sky Italia. "Viděl někdo chybu našeho týmu? Vůz je zcela v pořádku, doplatili jsme na (dodanou) součástku. Ale musíme otočit list, zůstat motivováni, udělat analýzu a letět do Austinu, ačkoli bodová ztráta na Mercedes je již opravdu velká."

Toto Wolff, šéf Mercedesu, se svým protějškem soucítí.

"Dobře vím, jak se nyní asi Maurizio cítí. Všichni musejí být ohromně zklamaní," nechal se slyšet Wolff. "Možná je to součástí změn v jejich týmu. Mezi lety 2016 a 2017 učinili obrovský krok vpřed a nyní mají superrychlý vůz, ale ne spolehlivý. To bude jejich další cíl."

Hamilton si může již v nejbližší velké ceně pojistit zisk mistrovského titulu, pokud svůj 59bodový náskok zvýší alespoň na 75 bodů. Vedení Mercedesu si ale dává pozor, aby se neslavilo předčasně.

"Je mi líto Sebastiana," řekl Niki Lauda. "Chválabohu se to stalo jim a ne nám. Nyní je na Ferrari, aby zjistilo, proč dochází k těmto malým pochybením, a vyřešilo to. Sebastian teď hodně ztrácí, ale jako vždycky říkám, titul není získán nebo ztracen, dokud není získán nebo ztracen."