Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Force India trvá na týmových příkazech

Force India trvá na týmových příkazech

Pérez a Ocon potřebují tvrdou lekci

Kdo by to byl řekl, že Force India dokáže dát své jezdce do latě? Sergio Pérez a Esteban Ocon mají od Velké ceny Itálie absolutní zákaz soubojů a není se čemu divit, když tým vzájemnými kolizemi opakovaně připravovali o množství bodů. Co na tom, že jeden má za zády sponzory z mexického impéria Carlose Slima a druhý je chráněncem Mercedesu, dodavatele motorů. V Japonsku musel sekat latinu Pérez, jenž navzdory opakovanému škemrání do týmové vysílačky nedostal povolení zaútočit na před ním jedoucího Ocona. A šéfové zůstanou neoblomní, dokud tým nebude mít stoprocentně jisté čtvrté místo v Poháru konstruktérů a možná ještě déle.

"Když bude čtvrté místo jisté, tak si společně sedneme za jeden stůl a zjistíme, zda by mohli opět závodit jeden proti druhému," řekl Otmar Szafnauer, provozní ředitel týmu.

Pokud dostanou další šanci a opět ji promarní, může zákaz soubojů opět platit od začátku sezony 2018.

"Prvořadé jsou zájmy týmu. Pokud budeme na konci roku přesvědčeni, že spolu dokážou zodpovědně závodit, tak to jistě zvážíme. (Nico) Hülkenberg a Checo (Pérez) závodili jeden proti druhému bez havárií. Pokud by se to dalo vrátit, tak není důvod vždy trvat na týmových příkazech.

Oba jsou inteligentní a tuto lekci snad rychle pochopí. Pro nás je hlavní maximálně využít potenciál týmu. Obyčejně toho dosahujeme tak, že necháme jezdce prostě závodit, aby byli co nejdříve v cíli. Ale když do sebe často vrážejí, tak to není maximální využívání potenciálu, proto jsme museli změnit přístup. Rádi bychom jim dovolili závodit a věřili, že je to tak nejlepší, ale teď ne.
"