Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Monteiro nepojede v Číně!

Monteiro nepojede v Číně!

Za volantem tovární hondy ho nahradí Tarquini

Tiago Monteiro se nezúčastní nadcházejícího klání WTCC v čínském Ningbo. Na start ho nepustili doktoři, kteří shledali, že po těžké nehodě stále není fit.

Portugalský expilot F1 havaroval 6. září během testů v Barceloně. Po selhání brzd vletěl v rychlosti 255 km/h do bariéry a následně strávil čtrnáct dní na jednotce intenzivní péče. „Je to pro nás všechny obrovská rána. Přes veškeré úsilí lékařského týmu ale potřebuji ještě více času, aby moje tělo fungovalo tak, jak má,“ uvedl v oficiálním prohlášení. Monteira dosud trápí především problémy se zrakem.

Neúčast lídra průběžné klasifikace samozřejmě hraje do karet druhému Thedu Björkovi, který na něj zatím ztrácel dvanáct bodů. Toto manko s největší pravděpodobností tento víkend smaže a půjde do vedení.

Místo Monteira povolala Honda veterána, již pětapadesátiletého Gabriela Tarquiniho. Ten s vozem japonské automobilky závodil v letech 2013-2015. V současnosti ovšem hájí barvy Hyundaie v seriálu TCR International. Mělo by jít o jednorázový záskok, na dalším podniku v japonském Motegi (27. – 29. října) by již Monteiro neměl absentovat.

V Ningbo nahradí Tiaga Monteira (vpravo) Gabriele Tarquini (vlevo)