Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari dostalo expertku na kvalitu od Fiatu

Ferrari dostalo expertku na kvalitu od Fiatu

Titul byl možná ztracen kvůli součástce za pár eur

Sergio Marchionne tento týden prozradil, že Sebastiana Vettela minulou neděli zastavila porucha způsobená součástkou, kterou Ferrari nakupuje za 59 eur, tedy přibližně 1500 korun.

"Byla to technická blbina, jež měla dopad na vůz za miliony eur. Je to problém, který jsme nějaký čas ignorovali, protože nevypadal důležitě. Ale teď se nejméně třikrát stalo, že to mělo devastující dopad na naše výsledky. Napravíme to."

Technický ředitel Scuderie Ferrari Mattia Binotto dodal: "Naše oddělení kontroly kvality bude, a do jisté míry již i je posíleno. To jsou (personální) změny, o kterých náš šéf mluvil."

Marchionne, který je generálním ředitelem Ferrari a zároveň i skupiny Fiat Chrysler Automobiles, opravdu rychle sehnal posilu pro oddělení kontroly kvality Scuderie. K týmu se přidala Maria Mendozová. Expertka na kovy a chemikálie pracovala pro Fiat od roku 2012, naposledy v pozici šéfky kontroly kvality motorových dodavatelů celého mamutího koncernu Fiat Chrysler.

Vettelův výpadek v Japonsku kvůli poruše motorového ventilu přišel pouze týden po tom, co měly v Malajsii oba vozy Ferrari problém s děravým sacím potrubím. Vettela to tehdy stálo kvalifikaci a jeho týmového kolegu celý závod.