Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel: Baku bylo horší než Singapur

Vettel: Baku bylo horší než Singapur

Má pocit, že Ferrari zklamal

Po tom, co Sebastianu Vettelovi v Baku ruply nervy, jsme si říkali, že ty body mu mohou na konci sezony zatraceně chybět. Momentálně to tak nevypadá, mezi Hamiltonem a Vettelem zeje velká bodová propast. Vettela přesto více bolí pomyšlení na úmyslnou kolizi s vozem Mercedesu a následnou penalizaci a ztrátu prakticky jistého vítězství, než vzpomínka na Singapur, kde kvůli kolizi odstoupil jen pár vteřin po startu z druhého místa.

"Pro mě bylo Baku horší. Cítil jsem, že jsem zklamal svůj tým, protože to, co jsem udělal, nás očividně stálo vítězství. Co se týče Singapuru, upřímně, vidím to tak, že takové věci patří k závodění a jednoduše se stávají. Samozřejmě to bylo extrémně nešťastné, ale nikdo nespočítá, kolik již bylo postartovních havárií a je jisté, že budou další. Vždy je na hovno se do nich zaplést, lépe to říct neumím. Stalo se to ve vhodnou dobu? Ne. Existuje na to nějaká vhodná doba? Nejspíš ne. Takže nakonec na tom nezáleží. Prostě se to stává a nedá se to ovlivnit. Musíme myslet na věci, které dokážeme změnit, a ty zlepšovat."

V posledních dvou závodech přišel o hromadu bodů kvůli dvěma poruchám pohonné jednotky. Titul ještě není pohřbený, ale vypadá to na další zklamání fanoušků Ferrari. V čem je vlastně rozdíl mezi tímto Ferrari a Ferrari před rokem?

"Ne velký. Lidé jsou víceméně stejní. Rok 2016 byl těžký, ale nesmírně důležitý, protože jsme u nás mnoho věcí změnili k lepšímu. Takže bychom měli být silnější. Šanci jsme přirozeně dostali díky nové podobě pravidel, takže jsme mohli přijít s úplně novým vozem. Tuto šanci jsme také využili, jenže nemůžeme být zcela spokojeni, chtěli jsme vyhrávat jeden závod za druhým.

Ještě nejsme hotovi. Tím nemyslím, že potřebujeme personální změny. Když mluvíme o změnách, lidé si pod tím často představí, že hledáme jiné lidi: Aha, potřebujete je vyměnit . Ale tak to není. Občas potřebujete pouze malé zlepšení od stejných lidí, aby vše fungovalo mnohem lépe. Ferrari má potenciál. Má lidi, má talent, takže je to jen o nás. O nás všech. Všichni musí pracovat na jeho využití.
"