Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Massa: Pokud mě vykopnou, budou mnohem horší

Massa: Pokud mě vykopnou, budou mnohem horší

Brazilec naznačil, že kompas týmu ovlivňují peníze

Robert Kubica před pár dny testoval starší vůz Williamsu v Silverstone, nedaleko základny britského týmu, a nyní je na řadě test na Hungaroringu, kam byl kromě něj pozván i Paul di Resta. V ohrožení je místo veterána Felipeho Massy, který situací evidentně není zrovna nadšený. Cítí, že tým chce svůj opětovný propad do hloubky středu pole vyřešit jeho výměnou za jezdce s jinými přednostmi.

"Frustruje mě, že tým se chce otočit směrem, který může být mnohem horší než zachování současné jezdecké dvojice," tvrdí 36letý Brazilec. "Lance (Stroll) rychle roste a řekl bych, že já odvádím dobrou práci za volantem, takže tým je dobře nastavený a neměl by se měnit. Pokud nyní něco změní, může je to stát více než já!

Tým už dobře ví, co dokážu. Že jsem teď v šampionátu tam, kde jsem, není následkem mých chyb. Různé věci, za které nemohu, ve třech závodech mě obraly o možná 30 bodů. Nebýt jich, asi bych byl na úrovni jezdců Force India.
"

Technický ředitel Paddy Lowe, kterého Williams získal z Mercedesu, si prý Massy váží a chce, aby zůstal. Jiní lidé ve vedení ale asi chtějí vytřískat peníze z výměny jezdce.

"Paddyho mám opravdu rád a on ví nejlépe, co by bylo dobré pro budoucnost týmu. Asi to nebude pouze jeho rozhodnutí a bude ovlivněno několika faktory. Bohužel, součástí hry jsou i peníze, a to nepříliš zdravým způsobem pro profesionální jezdce a týmy. Proto si myslím, že Williams bude pokračovat ve své cestě, cestě rozhodování jako špičkový profesionální tým. V opačném případě myslí na jiné věci."

Massa by byl rád, kdyby se o jeho budoucnosti rozhodlo ještě před Velkou cenou Brazílie, aby si (opět) užil svůj poslední domácí závod. Rozhodnutí je třeba udělat v době, kdy se tým těší z narození nového člena klanu Williamsových. Claire Williamsová má synka jménem Nathanial Louis Harris.