Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nedělám špatná rozhodnutí, tvrdí Alonso

Nedělám špatná rozhodnutí, tvrdí Alonso

Pro každý přestup byl dobrý důvod

Fernando Alonso na svém Instagramu odpovídal na otázky fanoušků. Jeden z nich se ho nebál zeptat, jestli nelituje svých chyb při změnách týmů. Od chvíle, kdy v mladém věku získal své dva mistrovské tituly, mohl si týmy vybírat. Po jediném roce u McLarenu se ale vrátil do upadajícího Renaultu, jenom aby tam počkal na svou velkou šanci u Ferrari. To se ale v postschumacherovské éře trápilo a Alonso si řekl, že bude nejlepší přidat se na stranu McLarenu a Hondy, opozdilce na poli hybridních motorů. Mezitím mu utekly éry Red Bullu a Mercedesu, přičemž každý z těchto týmů měl o Alonsa v určitém období zájem.

"Za každým z mých rozhodnutí byl nějaký důvod," brání se Alonso. "Mnoho lidí už řeklo nebo napsalo, že jsem si nikdy nevybral správný tým. Já s nimi nesouhlasím. V F1 jsem už spoustu let a většinou jsem mohl bojovat o tituly nebo pódia, takže mám velké štěstí. Závodil jsem za Renault, závodil jsem za McLaren-Mercedes, závodil jsem za Ferrari, závodil jsem za McLaren-Honda.

Nyní mají mnozí křišťálové koule, jenže tehdy... Když například Red Bull začal vyhrávat, tak předtím to byl pro všechny pouze výrobce energetických nápojů, nic víc. Nyní vítězí Mercedes, ale pamatuji si na Hamiltonův přestup. Jeho první rok tam nebyl dobrý. Ani rok, kdy se Michael Schumacher vrátil do F1 s Mercedesem, nebyl dobrým. Nejsou to tak jednoduchá rozhodnutí, jak se teď může zdát. Mnohé mohlo být jinak, ale jsou věci, které se nedají naplánovat.
"

Alonso naznačil, že od podpisu smlouvy s McLarenem ho dělí pouze detaily, ale je přesvědčen, že jeho kariéra neskončí odchodem z F1.

"Nadále přemýšlím a rozhoduji se. Nebo řekněme, že už může být rozhodnuto, ale ještě nejsou dořešeny detaily. Jak jsem již mnohokrát řekl, chci být nejlepším jezdcem na světě, nejkompletnějším jezdcem na světě, proto potřebuji vyhrát různé série v různých vozech a v různých obdobích. Stále platí, že Trojkoruna motorsportu je vysoko na mém seznamu priorit."