Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Tým Schmidta a Petersona asi vsadí na kanadské duo

Tým Schmidta a Petersona asi vsadí na kanadské duo

Do IndyCar míří Robert Wickens

Fanoušci IndyCar se zřejmě mohou těšit na další velmi zajímavé jméno. Podle webu Racer.com bude mít příští rok tým Sama Schmidta a Rica Petersona ryze kanadskou jezdeckou sestavu. Stáj již měla podepsat nový víceletý kontrakt s Jamesem Hinchcliffem a přivést k němu jednoho z nejtalentovanějších pilotů ze země javorového listu Roberta Wickense.

Podle Raceru mělo být angažování Wickense podmínkou, kterou si Hinchcliffe při podpisu smlouvy vymínil. Nebyl totiž spokojený s tím, co předváděli jeho předchozí stájoví kolegové – James Jakes a Michail Aljošin. S Wickensem navíc Hinchcliffea pojí dlouholeté přátelství.

Zájem o IndyCar osmadvacetiletý Kanaďan projevil už letos, když s chutí přijal nabídku zaskočit za Aljošina během tréninků na okruhu Road America poté, co se Rus kvůli propadlému vízu nemohl vrátit z Le Mans do Spojených států. Kvalifikaci a závod už ale Aljošin stihl.

Wickens strávil posledních šest sezon v německém šampionátu DTM. Že to umí i ve formulích, ale už ukázal. Začínal v šampionátu Formula BMW USA, v němž v roce 2006 triumfoval. Za tým Forsythe Racing odjel jednu sezonu v Champ Cars Atlantics a v roce 2007 skončil třetí právě před Hinchcliffem. Pak zamířil do Evropy, kde startoval ve Formuli Renault 3.5, staré Formuli 2 nebo v GP2. A rozhodně se neztratil. V F2 byl v roce 2009 druhý, o rok později skončil na stejném místě v GP3, když jej porazil pouze Esteban Gutiérrez, a v roce 2011 vyhrál Formuli Renault 3.5. Jeho soupeři tehdy byli třeba Jean-Éric Vergne, Alexander Rossi, Daniel Ricciardo nebo Brendon Hartley.

Podle Raceru se chystá Hinchcliffe oznámit prodloužení svého kontraktu a snad i příchod Wickense už příští týden. Pronajal si na to motokárovou trať v Torontu, na které s Wickensem vyrostli.