Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Ecclestone už na okruzích není vítán

Ecclestone už na okruzích není vítán

Carey mu taktně naznačil, že má zůstat doma

Bernie Ecclestone prozradil, že v padoku F1 již není vítán, alespoň ne jako host Liberty Media.

Bývalý boss F1 měl ve zvyku navštěvovat podstatnou většinu velkých cen, ačkoli ne vždy si našel čas sledovat celý závod. Když CVC prodalo komerční práva na F1 společnosti Liberty Media, Ecclestone byl ze dne na den sesazen z křesel předsedy představenstva i generálního ředitele a dostal místo čestného předsedy.  I přesto byl viděn v zákulisí mnoha závodů sezony 2017, ale pouze do VC Rakouska. Byl už jaksi navíc, jak mu jeho nástupce Chase Carey naznačil v zaslané zprávě.

"Chase poslal zprávu jedné z mých dívek v kanceláři, aby mi řekla, že na okruzích nemá tolik kanceláři, pouze kolik dostane od organizátora závodu," řekl Ecclestone v rozhovoru pro Sportsmail. "Jsou tři (Carey, Sean Bratches a Ross Brawn), takže používají tři kanceláře. Takže v podstatě nechtějí, abych chodil na závody. Mohli mi to jednoduše říct do očí. Nebudu se vnucovat."

Takže Ecclestone, jenž byl součástí cirkusu F1 od roku 1972, kdy koupil tým Brabham, nyní sleduje velké ceny pouze z pohodlí svého londýnského domova. I to se ale brzy změní.

"Budeme se stěhovat," řekl Brit, který nedávno prodal zbytek svých akcií ve společnostech kolem F1, přičemž na jeho bankovní účty přibylo kolem 300 milionů britských liber. "Residenci ve Švýcarsku mám už asi 30 let. Chtěl jsem tam postavit dům, kam bych přestěhoval vedení společnosti, ale ne všichni potřební lidé byli ochotni odstěhovat se z Anglie. Proto jsem zůstal.

Ale teď už takové starosti nemám. Mohu se prostě přestěhovat a žít tam. Vezmu si s sebou část personálu, ale pouze pár lidí. Samozřejmě občas přijedu do Londýna navštívit staré přátele. Více času strávím i v Brazílii, kde máme kávovou farmu, ale mým domovem bude Švýcarsko.
"