Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

MP Motorsport míří do GP3

MP Motorsport míří do GP3

Od příštího roku převezme tým Dams

Od sezony 2018 bude v GP3 series závodit nizozemský tým MP Motorsport. V pondělí organizátoři šampionátu potvrdili, že po sezoně převezme tým Dams. Zúčastní se již posezonních testů v Abú Zabí.

Stáj MP Motorsport závodí od roku 2013 v GP2, dnešní F2. Kromě toho působí i ve Formuli Renault 2.0 Eurocup a ve španělské Formuli 4.

Manažer stáje Sander Dorsman k tomuto rozšíření působnosti prohlásil: „Příchod do GP3 series v roce 2018 je pro MP Motorsport velmi vzrušujícím krokem a skvěle doplňuje naše stávající programy. Jsme potěšeni, že příští rok budeme na startu. Přebíráme aktivity týmu Dams. Rádi bychom mu poděkovali za velkou pomoc a přejeme mu jen to nejlepší do budoucna.“

Tým Dams v GP3 působil od sezony 2016. Loni skončil pátý s jedním vítězstvím, letos je beznadějně poslední. Vedení týmu se chce soustředit více na působení ve Formuli E:  „Expanze Formule E znamená, že se v budoucnu musíme více soustředit na tento program. Vzhledem k rostoucímu zapojení továrních výrobců ke nutné do ní investovat další zdroje a Dams proto potřebuje posílit své kapacity. Proto jsme se na konci sezony 2017 rozhodli ukončit naše působení v GP3. Jsme rádi, že tým předáme MP Motorsportu a přejeme jim v sérii hodně úspěchů," uvedl majitel stáje Jean-Paul Driot.