Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haas: Získávání bodů je pořád těžší

Haas: Získávání bodů je pořád těžší

Jak to vypadá v nabitém středu pole?

V roce 2016 jsme byli svědky skvělého vykročení týmu Haas do světa F1, ale po červencové VC Rakouska získal pouze jediný ze svých 29 bodů a skončil na osmém místě v Poháru konstruktérů. Letos už má bodů více, jenže od toho, aby opět klesl na osmé místo, ho dělí jediný. Tým se stále učí a zlepšuje a jeho majitel za stagnací vidí silnější konkurenci. Renault začíná využívat své zdroje, Toro Rosso již nejezdí s rok starým motorem a od poloviny sezony je už o body třeba bojovat i s McLarenem.

"Zdá se, že letos je to (získávání bodů) těžší než loni," tvrdí Gene Haas. "Vidím to tak, že všechny týmy jsou mnohem lepší. Honda evidentně zlepšila svůj motor, Renault je lepší a Toro Rosso bylo vždy dobré. V tomto byznysu nejsou outsideři, takže pokud se chcete před někoho dostat, musíte být opravdu dobří. Není to jednoduché."

Díky šesti bodům získaným v minulém závodě se jeho tým v tabulce vrátil před Renault. Tato bojující dvojice má na dosah šesté Toro Rosso a téměř bezpečný bodový náskok před devátým McLarenem, přičemž dno tabulky má rezervováno Sauber. Příští rok nebude konkurence o nic menší. Můžeme očekávat opět silnější tovární Renault, McLaren bude mít jeho konkurenceschopné motory a Sauber se dostane k nejnovějším agregátům Ferrari, takže Haas to jistě nebude mít jednodušší než teď. Otazník visí pouze nad Toro Rosso, které zariskuje a začne používat motory Honda.