Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Formule E ve výstavní čtvrti

Formule E ve výstavní čtvrti

Řím se pochlubil tratí pro dubnový závod

S patřičnou pompou představila Formule E svoji novou ePrix v ulicích Říma. Na spanilou jízdu Věčným městem se vydali dosavadní šampioni Nélson Piquet junior, Sébastien Buemi a Lucas di Grassi, doprovázení místním matadorem Lukou Filippim.

Je nicméně třeba konstatovat, že 14. dubna 2018, kdy se v italské metropoli závod pojede, mu Koloseum kulisu dělat nebude. Trať s oficiálním názvem Circuito Cittadino dell´EUR vede čtvrtí EUR, nacházející se na jižním okraji Říma a postavenou před druhou světovou válkou pro neuskutečněnou světovou výstavu. Bude mít 21 zatáček a svojí délkou 2,86 kilometru patří k nejdelším v seriálu.

Okruh vypadá fantasticky. Obsahuje rychlé zatáčky, dlouhé rovinky a nabízí hodně možností pro předjíždění,“ liboval si nad jeho plánem Di Grassi.

Tento podnik bude mít na Řím velmi příznivý ekonomický dopad, jako jsme toho již byli svědkem v jiných destinacích, kde se Formule E jela. Přímým důsledkem budou rekonstrukce ulic a rozvoj sítě dobíjecích stanic,“ uvedla při této příležitosti starostka Říma Virginia Raggiová.