Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel nečekal tak těsný souboj o pole position

Vettel nečekal tak těsný souboj o pole position

Räikkönena vyhnala do třetí řady setina sekundy

Lewis Hamilton byl ve výborné formě ve všech trénincích i v prvních částech kvalifikace, ale ve finále boje o pole position byl nakonec pouze o dvě desetiny sekundy rychlejší než Sebastian Vettel. Ten tak může být se svým posledním kolem absolutně spokojený a těšit se na boj o vítěznou trofej.

"Myslím si, že s výsledkem můžeme být velmi spokojeni," řekl jezdec, kterému se povedlo dostat mezi piloty Mercedesu. "Je důležité mít dobré poslední kolo. Mně se nejprve nedařilo najít správný rytmus, v některých zatáčkách jsem měl problémy, ale v posledním kole už bylo vše, jak má být. Nakonec jsme blíž, než jsme očekávali. Pokud i zítra bude vůz tak dobrý, budeme silní."

Bylo to drama do posledního kola a Vettel do něj jel s vědomím, že pokud se nezlepší, může startovat až ze třetí řady.

"Potrápila mě osmá zatáčka, celý den tam foukal nepříjemný vítr. Ráno to ještě šlo, ale do kvalifikace jsem nevykročil správnou nohou. Moje první kolo v Q3 bylo opravdu špatné, takže jsem věděl, že ten čas musím zlepšit, jinak budu možná až šestý . Přišlo to ve správnou chvíli.


Kimi Räikkönen byl včera o něco pomalejší než Vettel a měl i smůlu. Pouze o 0,01 sekundy rychlejší čas by ho dostal před Bottase a na třetí startovní pozici. Jenže zajel čas 1:33.577 a navíc na tisícinu sekundy stejný zaznamenal i Daniel Ricciardo, jenže dříve než Räikkönen. Fina proto dnes na startovním roštu uvidíme až ve třetí řadě.

"Vůz byl dnes lepší než v pátek. Po prvních dvou trénincích jsme udělali pár změn a v kvalifikaci jsem s ním už byl spokojený. Myslím, že se z něj dalo dostat více, ale některá místa trati byla zrádná a nedařilo se mi poskládat všechny zatáčky do dobrého kola. Nebyla to špatná kvalifikace, ale jistě mohla být i lepší, takže s výsledkem nejsem spokojený," řekl Räikkönen.