Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Grosjean měl pocit, že je auto nebezpečné

Grosjean měl pocit, že je auto nebezpečné

Haas vyšel doma naprázdno

Haas byl v domácím prostředí skromný. Divákům chtěl předvést dobrý výkon a získat alespoň jeden bod. To se nakonec nepodařilo, i když se Romain Grosjean rval jako lev. Jeho kolega Kevin Magnussen bohužel znovu selhal. Tentokrát se však právě on mohl cítit poškozený…

Romain Grosjean (14. místo) výstižně shrnul dojmy celého týmu slovy: „Auto nebylo dost rychlé a stav pravé přední pneumatiky se prudce zhoršoval. Snažil jsem se nepolevovat, jenže posledních pár kol jsem měl pocit, že to je hodně nebezpečné. Mimo dráhu to byl co do vztahu s fanoušky skvělý víkend. Moc mě mrzí, že jsme pro stáj nedokázali udělat víc. Všichni budeme pilně pracovat dál. Víme, že pro nás bylo Mexiko loni těžké, ale snad najdeme nějaké řešení. Budeme se snažit co nejvíc, ale momentálně převládá zklamání z toho, že jsme si neodvezli lepší výsledek.

Kevin Magnussen (16. místo) měl v úvodním kole kontakt s Wehrleinem a musel k mechanikům pro nové pneumatiky. Původně použitou superměkkou směs vyměnil za měkkou s představou, že se na ní pokusí dojet až do cíle. Ve 46. kole se nešťastně uhýbal Vettelovi předjíždějícímu o kolo a ve 12. zatáčce dostal ránu od Ericssona. Body byly v nedohlednu a proto se rozhodl znovu vyměnit pneumatiky.

Nebyl to pro nás zrovna nejlepší den, ale proti kvalifikaci se auto zlepšilo. Už v prvním kole jsem musel do boxu. Chtěl jsem jet celý závod na měkkých, jenomže nebylo to dost dobře možné. Ale museli jsme to zkusit. Za dané situace to byla jediná možnost,“ zklamaně závod hodnotil Kevin Magnussen.