Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes získal počtvrté za sebou Pohár konstruktérů!

Mercedes získal počtvrté za sebou Pohár konstruktérů!

Hamilton si užíval předjíždění

Přání Mercedesu se zčásti vyplnilo. Stáj Mercedes AMG Petronas F1 Team v předstihu obhájila prvenství v Poháru konstruktérů. Lewis Hamilton se sice ke svému čtvrtému titulu ještě víc přiblížil, ale rozhodnuto stále není. Tým alespoň může slavit na pokračování…

Zpočátku se zdálo, že to bude mít Hamilton hodně těžké, protože se po startu prodral do vedení jeho největší rival Vettel. Klidně by mohl kroužit za ním až do cíle s podobnou taktikou, jakou loni volil Rosberg. To by ale odporovalo Hamiltonově nátuře. O pár kol později si vedení vzal zpět a do konce měl závod pod kontrolou. Pro Mercedes vybojoval už 75. a pro sebe 62. vítězství.

 

Lewis Hamilton převzal trofej za vítězství od bývalého amerického prezidenta Billa Clintona

 

Jsem na všechny moc hrdý, hlavně vzhledem k přechodu od jedné éry vozu k druhé, což se předtím nikdy nestalo,“ pochválil tým Lewis Hamilton. „Ukazuje to na sílu týmu. Jsem rád, že k němu patřím. Závod se vydařil výborně. Možná jsem si ho užíval nejvíc za poslední dobu. Vůbec bylo letos takových celkem dost. Start se mi moc nevydařil, ale nedělal jsem z toho vědu, protože jsem z dřívějška věděl, že se tady dá předjíždět. Když jsem doháněl auto před sebou a předjížděl, pěkně jsem si to užíval. Dnes se vítr obrátil o sto osmdesát stupňů, což ovlivnilo ježdění po dráze. V esíčkách se auto chovalo bezvadně. Letos nám zbývají ještě tři závody - a já chci všechny vyhrát!

 

Dalším gratulantem byl famózní sprinter Usain Bolt, který pochází stejně jako Hamiltonova rodina z Karibiku

 

Valtteri Bottas má k tak optimistickému pohledu na šampionát daleko. Postupně klesl z průběžné druhé pozice až na pátou a to bylo velké zklamání. Vyjádřil ho slovy: „Dnešek byl pro mě těžký. V prvních třech čtvrtinách závodu všechno probíhalo docela hladce a měl jsem slušnou rychlost. Ale kvůli soubojům se Sebastianem a Kimim po přezouvání mi nešlo naplňovat strategii jedné zastávky v boxech podle představ. Měkké pneumatiky se mi opotřebovávaly víc, než se předpokládalo. Začaly odcházet a prostě nebylo možné zůstat jen při jednom přezouvání. Zkoušel jsem, co se dalo, abych se tomu vyhnul, ale už bylo pozdě. Bohužel bylo potřeba zajet do boxu znovu. Závod mě zklamal a chvíli mi potrvá, než se s výsledkem smířím. Naproti tomu mě těší titul v Poháru konstruktérů. Je bezvadné být členem mistrovské stáje.