Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Navrátilec Kvjat byl najednou týmu Toro Rosso dobrý…

Navrátilec Kvjat byl najednou týmu Toro Rosso dobrý…

Hartley: Bylo to úžasné!

Scuderia Toro Rosso zvládla svízelný víkend se ctí. Ačkoli nasadila úplně jinou dvojici jezdců než v minulém závodě, tak si odvezla alespoň jeden cenný bod do souboje o šesté místo v Pohár konstruktérů. Zasloužil se o něj navrátilec Daniil Kvjat, pro kterého to jistě bylo zadostiučinění.

Rus dostal nepřímo padáka před VC Malajsie, ve které ho nahradil mladší a patrně i perspektivnější Pierre Gasly. Po dvou absencích však byl najednou týmu dobrý, když v USA neměl kdo jet… Zatímco v předchozích devíti velkých cenách na body nedosáhl, tentokrát se vyvaroval zbytečných chyb a spolehlivou jízdou udržel alespoň 10. příčku. Každý bod se počítá, protože Renault po příchodu Carlose Sainze právě z Toro Rosso výrazně posílil a určitě bude ještě útočit. Momentální bodový stav je 53:48 pro býčky z Faenzy.

Je to bez debat můj nejlepší výsledek v sezoně,“ zaradoval se Daniil Kvjat (10. místo). „Mám z něj velkou radost. Dělal jsem maximum pro to, abych skončil na bodovaném místě. Užíval jsem si to. Byl to velmi čistý a příjemný závod a celkově tým odvedl dobrou práci. Dokázali jsme to, i když jsme před nastavováním vozu nenajeli moc kilometrů. Přesto se nám povedlo bodovat. Škoda, že jsem se neubránil Massovu útoku, ale na měkkých gumách auto nedrželo, jak by mělo, a měli jsme určité technické potíže, a tak jsem neměl potřebnou rychlost na rovince. Přijel jsem sem pozitivně naladěný. V týmu jsme udělali určité kroky, tak aby měli všichni novou motivaci a měli se na co zaměřit. Celý víkend všechno klapalo fantasticky a závod byl skvělý.

Brendon Hartley absolvoval premiéru ve formuli 1

Nováček Brendon Hartley z Nového Zélandu (13. místo) zvládl premiéru v F1 velmi dobře. Proti startu se posunul o šest míst kupředu, i když k posunu mu pomáhala také odstoupení několika jezdců. První start si opravdu užíval: „Na dráze to bylo těžké, ale debut ve formuli 1 byl senzační. Teď ze mě všechno to nadšení vyprchává. Teprve až si večer půjdu lehnout do postele a zavřu oči, začnu si všechno v duchu přehrávat. Neměl jsem nejlepší pevný start. Však jsem ho také absolvoval po dlouhé době. Potom jsem sváděl hodně soubojů. Se závodem jsem spokojený. Tempo bylo vysoké, obzvlášť na konci. Myslím, že jsem udělal jedinou chybu, a sice tu, že jsem se ve čtvrtině závodu nechal předjet Strollem. Pak jsem mu to nedokázal oplatit a on mě trochu zdržoval. Pořád mám před sebou hodně úkolů, stále je co se učit. Doufám, že ještě dostanu příležitost, abych mohl zkušenosti zúročit. Každičký okamžik závodního víkendu jsem si užíval. Celému kolektivu naší stáje bych za to rád poděkoval. Bylo to úžasné!