Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Zprávy o Arrivabeneho odchodu byly nepravdivé

Zprávy o Arrivabeneho odchodu byly nepravdivé

Podle Marchionneho je to idiotský nápad

Už podruhé letos se v zahraničních médiích objevila zpráva o připravovaném nedobrovolném odchodu Maurizia Arrivabeneho z postu šéfa Scuderie Ferrari, přičemž nahradit ho měl současný technický ředitel Mattia Binotto. A už podruhé nebyly pravdivé.

"Nemyslím si, že potřebujeme přestavbu týmu," uklidnil situaci Sergio Marchionne, který je generálním ředitelem i prezidentem automobilky Ferrari. "Oba, Mattia a Maurizio, jsou součástí procesu. Ukázat prstem na jednoho nebo druhého, to by udělal snad jen idiot. Byli při tom oba a určitým způsobem vlastně i já, vždyť já jsem předseda. Ale tím by se nic nevyřešilo.

Musíme vítězit, vítězství jsou nejdůležitější. Nemůžeme to přišít jednomu člověku. Problém byl zřejmě v procesu a ten jsme již napravili. Udělali jsme jednu velkou změnu naší organizace, přivedli jsme někoho, kdo má zkušenosti v oblasti kvality, aby byl tým silnější. Jiné oblasti jsou na tom dobře. Řekl bych, že to bude stačit, nebude potřeba měnit tým. Ani nepotřebujeme změny, vždyť tento tým ví jak vyhrávat a dokáže to, potřebuje pouze čas.
"

Kromě toho se německá televize Sky, která byla citována jako zdroj této zprávy, ohradila vůči tomu, jak byla věc převzata světovými médii.

"Tak jsme to neřekli. Mluvili jsme o tom pouze jako o možnosti. Neřekli jsme, že se to stane," vysvětlila Sascha Roosová.

Konec konců, trestat za selhání techniky šéfa týmu a technického ředitele povýšit na jeho místo, ani moc nedává smysl.