Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

IndyCar přijde příští rok o titulárního sponzora

IndyCar přijde příští rok o titulárního sponzora

Sezona 2018 bude pro Verizon poslední

Americký telekomunikační gigant Verizon ukončí po příští sezoně spolupráci s INDYCAR. Od roku 2014 je Verizon titulárním sponzorem IndyCar Series. Napřesrok vyprší pětiletý kontrakt. Verizon dopředu avizoval, že jej nebude prodlužovat. Ze série ale úplně neodchází. Zůstane sponzorem týmu Penske.

Právě Roger Penske a jeho tým Verizon do IndyCar přivedli. V roce 2009 začal sponzorovat Willa Powera. Krom toho sponzoroval Penskeho v sérii Grand-Am. Když Powera Penske podepsal na sezonu 2010, stal se Verizon jeho primárním sponzorem.

Titulárního sponzora IndyCar Series udělal z Verizonu jeho tehdejší generální ředitel Dan Mead. V roce 2014 investoval hodně času a energie do toho, aby Verizon využil naplno potenciál, který spojení s formulovým šampionátem nabízelo. Spojení s rychlými vozy se Verizonu hodilo, když propagoval svou síť 4G jako nejrychlejší. Mead ale hned v roce 2015 odešel do penze a jeho nástupci o IndyCar postupně ztratili zájem.

„Opravdu oceňujeme zdroje, finanční i technické, které Verizon investoval do IndyCar,“ řekl výkonný ředitel IndyCar Mark Miles. „Naše série a náš sport těžily z naší spolupráce na různých frontách. Byli skvělými partnery,“ dodal Miles.

U týmu Penske ale Verizon, k velkému potěšení stáje, nekončí. „Chci Verizonu poděkovat za podporu, kterou sérii poskytl, a za vůdčí roli, kterou hráli, když nám coby titulární sponzor posledních pět let pomáhali náš sport rozvíjet. Verizon nám umožnil dostat se díky špičkovým inovacím a technologiím, včetně mobilní aplikace, k novým fanouškům,“ řekl Roger Penske.

IndyCar kromě hledání titulárního sponzora čeká další práce. Příští sezona je také posledním rokem, kdy platí stávající kontrakt s televizemi ABC a NBC Sports Network. IndyCar by ráda nového partnera, který odvysílá kompletní sezonu IndyCar Series a zároveň poskytne prostor také pro on-line videoslužby.