Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Venturimu se upsali dva jezdci Mercedesu

Venturimu se upsali dva jezdci Mercedesu

Je to ale prý jen náhoda

Tým Venturi oznámil, že jeho závodníky v sezoně 2017/18 budou Maro Engel a Edoardo Mortara. Znamená to, že v sestavách stájí zbývá už jen jediný otazník, tedy kdo bude partnerem Antonia Felixe da Costy u Andrettiho.

Zatímco Engel je kmenovým jezdcem monacké miniautomobilky, Mortara v sestavě nahrazuje zaskakujícího Toma Dillmanna. Kariéra třicetiletého Itala má některé společné rysy s nečekaným nováčkem ve F1 Brendonem Hartleyem. Také on se k monopostům vrací po dlouhé přestávce, v jeho případě dokonce sedmileté. Naposledy ve formuli seděl v roce 2010, kdy vyhrál F3 Euro Series. Potom přestoupil do DTM, v němž šest let hájil barvy Audi a letos Mercedesu. Nejlépe se mu vedlo v roce 2016, kdy v tomto seriálu obsadil celkové druhé místo.

Edoardo nás přesvědčil jednak dosahovanými výsledky, jednak svými lidskými a jezdeckými kvalitami během testování ve Valencii,“ vyjádřil se prezident Venturi Gildo Pallanca Pastor. V konečném výběru se Mortara dokázal prosadit proti dalšímu kandidátovi Jamesi Rossiterovi.

Venturi tak bude nasazovat do závodů dva piloty, smluvně vázané u Mercedesu. Vzhledem k avizovanému vstupu trojcípé hvězdy do Formule E se samozřejmě vyrojily spekulace, že jde o předzvěst budoucí spolupráce a možné fúze. Podle představitelů týmu se ale jedná o čistě náhodnou skutečnost.