Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

F1 se stýskalo po fialové

F1 se stýskalo po fialové

Jaké pneumatiky si jezdci vybrali pro VC Mexika?

Kolotoč F1 se přesouvá do Mexika a Pirelli již oznámilo, jaké pneumatiky si jednotliví jezdci vybrali pro tento víkend.

Stejně jako v Austinu, i v Mexiku byly poprvé na výběr i ultraměkké směsi. To znamená, že jezdci mají k dispozici paletu nejměkčích typů pneumatik, přičemž roli nejtvrdších sehrají měkké (žluté) pneumatiky, uprostřed jsou superměkké (červené) a nejvíce přilnavosti za cenu nejrychlejší degradace slibují ultraměkké (minulý týden růžové, ale nyní opět fialové) pneumatiky.

V Austinu to Pirelli vyšlo, zájem byl o celou barevnou škálu. Na okruhu bratří Rodríguezů to ale nejspíš bude vypadat jinak. Většina týmů nevěří, že žluté pneumatiky budou k něčemu dobré. To by nás až tak nepřekvapilo, ale červené jsou na tom jenom o trochu lépe. Zato fialových sad bude až deset u obou jezdců Williamsu, McLarenu, Toro Rosso a Renaultu a také u Estebana Ocona z Force India. Sergio Pérez, Valtteri Bottas a Lewis Hamilton si objednali po devíti sadách. Tito jezdci evidentně věří, že fialové pneumatiky budou výbornou volbou nejen pro kvalifikaci, ale i pro velkou část závodu.

V kontrastu s tím mají jezdci Ferrari sedm a jezdci Red Bullu pouze šest sad nejměkčích pneumatik. Tabulka níže naznačuje, že Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen sázejí na dobré vlastnosti červených pneumatik, zatímco Daniel Ricciardo a Max Verstappen se nejspíš pokusí vymyslet něco se žlutými.