Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

IndyCar blízko tomu, aby už v roce 2018 závodila v Mexiku

IndyCar blízko tomu, aby už v roce 2018 závodila v Mexiku

Závodit by tam měla první víkend v srpnu

Ačkoliv IndyCar již představila kalendář pro nadcházející sezonu Verizon IndyCar Series, ten možná ještě dozná změn. A jsou to změny, které fanoušky IndyCar potěší. První srpnový víkend totiž do kalendáře zřejmě přibude další závod.

Podle webu Racer.com je IndyCar blízko tomu, aby mohla potvrdit, že již v nadcházející sezoně se vypraví na jih od řeky Rio Grande do mexického hlavního města, kde se představí na Autodromu bratří Rodríguezů.

Podle informací, které americký web získal, je již dohoda upečená. Ve skutečnosti už bylo dohody dosaženo i předtím, než IndyCar kalendář zveřejnila, ale zatím mexická strana nemá podepsaného hlavního sponzora, což zdržuje oficiální potvrzení.

„Jsme určitě optimističtí ohledně závodu v Mexico City. Naše jednání nenarazila na žádnou překážku, takže se na tu možnost těšíme,“ řekl webu Racer.com sportovní ředitel IndyCar Jay Frye.

Historie závodění amerických formulí v Mexiku není tak bohatá. Na okruhu bratří Rodríguezů uspořádal CART dva závody v letech 1980 a 1981, oba vyhrál Rick Mears. Pak nastala dlouhá přestávka. V 90. letech a v první dekádě 21. století se ale v amerických formulích objevili oblíbení mexičtí závodníci, třeba Adrian Fernández, Michel Jourdain nebo Mario Dominguez. A dokonce i dva mexické týmy – Herdez Competition a Fernández Racing.

Do Mexika se tak CART vrátil v roce 2011, když poprvé uspořádal závod ve městě Monterrey. V další sezoně přidal podnik na okruhu v Mexico City. Ten vydržel až do poslední sezony Champ Cars, závod v Monterrey byl zrušen o rok dříve.