Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Toro Rosso se potýká s motory obou svých monopostů

Toro Rosso se potýká s motory obou svých monopostů

Gasly nezná trať ani ultraměkké pneumatiky

Býčci mají na šestém místě průběžného pořadí před Renaultem náskok pouhých pěti bodů. Budou mít co dělat, aby proti posílenému soupeři pozici ubránili. Tím spíš, že vstup do velké ceny znovu nemají nijak přesvědčivý. Pierre Gasly dokonce musel čekat, zda ho sportovní komisaři bez dosaženého času vůbec pustí do závodu.

Brendon Hartley teď patrně bude tím, na koho budou ve scuderii spoléhat. Je zkušenější, dostatečně opatrný, v náročných mexických podmínkách by měl umět pošetřit auto. Po kvalifikaci nijak netajil, že ho výsledek zklamal. Postoupil sice do druhé části, ale v ní se kvůli technické závadě nesvezl. „Jsem docela zklamaný, protože se mi nepovedlo všechno vyladit,“ vysvětlil úvodní slova Novozélanďan. „Podle mě jsme měli na to, abychom se umístili výš. Hlavně se rýsovalo, že bychom měli být před williamsy. Při brzdění do první zatáčky jsem měl pocit, že to je přesně ono, a zřejmě jsem byl v tom kole přemotivovaný, a motor to nevydržel… Nevím, co se stalo. Kolo za kolem mi pořád rostlo sebevědomí a těšil jsem se na druhou část kvalifikace, až to v ní rozbalím. Ve voze se cítím čím dál, tím lépe, a jestli byl Austin tvrdý oříšek, alespoň jsem sem přijel daleko lépe připravený. O tom není pochyb.

Brendon Hartley byl z výsledku kvalifikace zklamaný

Pierre Gasly se zatím moc nesvezl. V prvním pátečním tréninku se v jeho voze představil Sean Gelael. Ve druhém ujel pouhých deset kol, než ho zastavily potíže s motorem. Poprvé ho vyměnili v pátek večer, podruhé po třetím tréninku, v němž volným tempem odkroužil dvě kola. Do kvalifikace pak vůbec nenastoupil. Pokud dostane povolení startovat, což se dá předpokládat, bude potrestán odsunutím na startovním roštu a vyrazí z poslední pozice nebo z uličky před boxy.

O tomto víkendu jsem strávil hodně času s inženýry u zdi před boxy. Včera večer jsme po problému v druhém volném tréninku vyměnili motor, potom znovu po třetím tréninku - a neměli jsme čas absolvovat kvalifikaci. Pro mě to je nová dráha a byl bych se rád pokusil o slušný výsledek a vyzkoušel si ji, protože jsem nikdy nejel na ultraměkkých pneumatikách. Tento víkend je vskutku nevšední. Je to těžké, protože si nepřeju nic než jezdit a jezdit, abych absolvoval co nejvíc kol a zvykal si na auto, sžíval se s ním a zároveň se učil trať. Pochopitelně nejsme dost připraveni. Poprvé pojedu na téhle dráze naplno až zítra v prvním kole!“ říkal Pierre Gasly.