Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso: Měli jsme nejlepší vůz!

Alonso: Měli jsme nejlepší vůz!

Proč byl Vandoorne o tolik pomalejší?

Fernando Alonso věří, že mu McLaren včera dal lepší vůz, než měl kterýkoli z jeho soupeřů (s výjimkou týmového kolegy). To se ale týká pouze vozu, motor Honda opět zmařil šanci na skvělý výsledek. Španělský jezdec byl v Q1 na pátém místě. Q2 se nezúčastnil, protože za výměnu částí pohonné jednotky ho beztak čekal trest ztráty 20 startovacích pozic.

"Motor je stejný. Ve skutečnosti jsme dnes do vozu vrátili starší. Nový jsme použili včera, ale šetříme si ho na závody v Brazílii a v Abú Zabí," prozradil dvojnásobný mistr světa. "Takže za celé zlepšení vděčíme aerodynamice a částečně komponentům zavěšení, které používáme už pár závodů. Dnes, přinejmenším dnes, jsme měli nejlepší vůz.

Řídil se úžasně. V zatáčkách měl hodně dobrou přilnavost, což umožňuje instinktivní a snadnou jízdu. Do této chvíle to byl úžasný víkend. Už je to nějaká doba, co jsme naposledy zajížděli růžové sektory. Možná nejlepší víkend celé sezony. Bohužel, kvůli penalizaci za nový motor musíme startovat vzadu a zisk bodů bude téměř nemožný, protože dlouhá rovinka nám neumožní dostat se před pomalejší soupeře. Ale nejlepším možným způsobem se připravujeme na rok 2018. Dnes, po tříletém úsilí, si můžeme poprvé s jistotou říci, že náš vůz byl ze všech nejlepší."


Stoffel Vandoorne byl v Q1 o více než osm desetin sekundy pomalejší, ale měl pro to dobré vysvětlení.

"Budeme penalizováni, takže se celý víkend připravujeme pouze na závod, kvalifikace nás nezajímá. Dokonce i v Q1 jsem měl natankováno, abych vůz připravil na závod a doladil nastavení. Po problémech s motorem v prvním i ve druhém tréninku, což nám zkomplikovalo přípravu, jsem dnes měl z vozu lepší pocit hned v prvním kole posledního tréninku. Náš balík se stále zlepšuje a zdá se, že tu jsme poměrně konkurenceschopní."