Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zklamaný Hartley odstoupil s hořícím vozem

Zklamaný Hartley odstoupil s hořícím vozem

Gasly si konečně zajezdil

Scuderia se poprvé představila v sestavě Pierre Gasly a Brendon Hartley. Před závodem se objevily spekulace, že právě tato dvojice by měla tvořit sestavu Toro Rosso v příští sezoně. Společná premiéra se však nevydařila, protože k bodovému zisku bylo tentokrát daleko.

Pierre Gasly byl rád, že si na téhle dráze konečně zajezdil - na konci velice těžkého víkendu. Do té doby totiž najezdil hodně málo kol. Čerstvé dojmy pak shrnul slovy: „Závod bohužel nebyl tak dobrý, jak jsme si představovali. Pár kol mi trvalo, než jsem si na dráhu a auto zvykl. Aspoň jsem mohl dál sbírat zkušenosti v ovládání vozu, což bylo moc užitečné. Jsem rád, že jsem závod dokončil.

Pierre Gasly si v závodě s chutí zajezdil, ale bez bodové odměny

Bodový zisk bohužel nerozšířil ani Brendon Hartley: „Když se člověk nedočká cíle, je to pro něj vždycky zklamání. Proto dnes nepatřím k nejšťastnějším lidem, ale i tak mám důvod k úsměvu, protože proti minulému týdnu v Austinu jsem udělal pokrok. Je jen škoda, že byl závod přerušen odstoupením z technických důvodů. Celkově to byl docela náročný víkend: v pátek problémy, pak jsem se v druhé části sobotní kvalifikace nedokázal zlepšit, protože mi odešel motor, a v dnešním závodě mi na konci rovinky zničehonic klesl výkon, vzápětí jsem uviděl bílý kouř a dostal pokyn, abych zastavil… Všechny souboje jsem si užíval, a proto bych byl vděčný, kdybych byl dojel do cíle.