Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tragický víkend pro Renault

Tragický víkend pro Renault

Ani jeden vůz nedojel

Takhle si závod ve francouzské stáji rozhodně nepředstavovali. Po kvalifikaci, v níž se oba vozy dostaly do třetí části, se boj o body jevil velmi reálně. Start závodu pak byl skoro jak z říše snů. Po dramatickém prvním kole se Nico Hülkenberg dostal až na průběžné čtvrté místo. Pak to ale s oběma jezdci šlo z kopce. Nejprve byl Carlos Sainz v šestém kole nucen zastavit u svých mechaniků kvůli defektu. V pětadvacátém kole musel Hülkenberg odstavit svůj vůz na cílové rovince a ke konci závodu odstoupil také Sainz. Renault tak z Mexika odjíždí bez jediného získaného bodu.

Dnešní závod byl frustrující. Jsem velmi zklamaný. Celý víkend jsme odváděli dobrou práci a doufali jsme i v dobrý výsledek v závodě. Musíme zapracovat na spolehlivosti, protože dnes jsme zde ztratili potenciální body. Je to škoda, ale je to sport a to k tomu patří,“ uzavřel Hülkenberg své neúspěšné vystoupení..

Byl to těžký den pro tým. Měl jsem dobrý start, ale v prvních dvou kolech jsem se ve voze necítil dobře. Měl jsem plošky na pneumatikách a auto ve vysoké rychlosti dost vibrovalo. Proto jsme se rozhodli k brzké výměně pneumatik. Od té doby bylo mé tempo dobré, ale nemohl jsem se dostat k vozům bojujícím o body. Nakonec jsem musel odstoupit kvůli problému s řízením,“ popisoval závod Sainz.