Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Hamilton očekává bezproblémový podpis nové smlouvy

Hamilton očekává bezproblémový podpis nové smlouvy

Oboustranná spokojenost vše usnadní

Lewis Hamilton avizuje, že ho sice příští rok čeká vyjednávání o nové smlouvě s Mercedesem, ale měl by to být jednoduchý proces bez rizika selhání. Letos získal další titul mistra světa, Mercedes opět dostane Pohár konstruktérů, vztahy uvnitř týmu nikdy nebyly lepší, takže prodloužení spolupráce je pouze logickým krokem.

"Vlastně už před pár týdny, když jsme si spolu sedli v naší továrně, jsme o tom poprvé mluvili. Měly by to být jednoduché rozhovory," očekává Hamilton.

K Hamiltonově jistotě jistě přispívá i fakt, že Sebastian Vettel zůstane do roku 2020 u Ferrari a Max Verstappen u Red Bullu. Mercedes by po příští sezoně mohl do týmu přivést Estebana Ocona nebo možná Daniela Ricciarda, ale ti by nejspíš zaujali místo Valtteriho Bottase. Teoretickou hrozbou by pro Hamiltona mohl být snad jen Fernando Alonso, ale taková výměna se nezdá být pravděpodobná i vzhledem ke Španělově věku.

Britský jezdec nejspíš může počítat se zvýšením platu do ještě závratnějších výšin a v britském tisku se objevil i názor, že je načase pasovat ho na rytíře.

"Snažím se Anglii reprezentovat nejlépe, jak dovedu a pokud si toho královna někdy všimne, budu neuvěřitelně poctěn."