Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Prioritou byl Hamiltonův milostný život, tvrdí mechanik

Prioritou byl Hamiltonův milostný život, tvrdí mechanik

Když je přítelkyně důležitější než aerodynamika

V posledních letech Lewise Hamiltona u McLarenu a v prvních u Mercedesu o výsledku závodů často rozhodoval aktuální stav jeho vztahu s Nicole Scherzingerovou. Ve své knize The Mechanic: The Secret Life of the F1 Pit Lane to prozradil Marc Priestley, bývalý mechanik týmu McLaren.

"Lewisovo slabé místo není v jeho jezdeckých schopnostech, je v jeho emocích," píše Priestley. "Například, když chodil s Nicole Scherzingerovou, tak jeho soukromý život nepochybně ovlivňoval jeho výkony na trati. Tato dvojice se několikrát rozešla a opět dala dohromady, hlavně poté, co Lewis odešel z McLarenu a šel do Mercedesu.

Mnoho mých kolegů a přátel mi během prvních pár Lewisových let u Mercedesu říkalo, že už jakoby se vkládalo více úsilí do udržení Lewise a Nicole spolu než do kterékoliv části vozu, protože když je šťastný v osobním životě, je soustředěný a v nejlepší formě. Bylo vidět, že to přináší ovoce. Když Lewis a Nicole procházeli rozchodem všem na očích, nebo byli právě od sebe, tak od těchto událostí vedla jasná stopa k otřesným závodním víkendům."

Podobně neblahý vliv měla rozepře s otcem poté, co mu oznámil, že ho už nepotřebuje jako manažera, a svěřil se do péče profesionální společnosti.

"Když měl problémy s otcem, výkonnost šla dolů. Takže pokud hledáte Lewisovo nejslabší místo, pravděpodobně je tady. I proto ho milujeme. Má srdce na dlani a ukazuje emoce. To je síla i slabost. Emoce jsou skvělé, když se například vzpamatuje ze sezony, jako byla ta loňská, a vrátí se silnější. Negativa využije a změní v pozitiva. Ale když má problémy v osobním životě, tak se s jejich proměnou na pozitiva pere více než s negativy na trati."