Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Mexiko nedovolí, aby ho odsunuli na červnový termín

Mexiko nedovolí, aby ho odsunuli na červnový termín

Pokud VC USA chce, ať se přesune ona

Organizátor VC Mexika sice velmi diplomatickým tónem, ale zato rázně a veřejně odmítl přesunutí svého závodu na červnový termín. To by chtěl organizátor VC USA, který je přesvědčen, že bez závodu v hlavním městě Mexika následujícím hned po Austinu by dokázal na tribuny lehce přilákat desetitisíce Mexičanů.

"Jistě by bylo pro promotéry lepší, kdyby po sobě následovaly vzdálenější závody. Mexiko s Kanadou a my s Brazílií," nechal se minulý měsíc slyšet Boby Epstein, organizátor Velké ceny USA. Alejandro Soberon, organizátor Velké ceny Mexika, mu vzkazuje, ať si letní dvojici s Kanadou vytvoří sám.

"Bobby je fantastický chlapík, mám ho rád a myslím si, že rozdělit závody je dobrý nápad, ale podle mě by se na červnový termín měl přesunout on. Pro něj by to bylo skvělé," řekl Soberon. Dávalo by smysl mít pohromadě Kanadu a Spojené státy, protože jsou si bližší. Může se tam jet v červnu a mohou se dohodnout i na společném balíku, ve kterém by byly lístky na oba závody.

"Bobby má můj respekt za to, co dokázal v Austinu, ale pro nás přesun na červen nepřichází v úvahu, protože to je období dešťů. Jsme spokojeni s naším nynějším místem v kalendáři. Rozumím mu, ale my se nemůžeme nechat přesunout na červen. V říjnu je ve městě velký festival a celkově by nebylo dobré, kdyby byly víkendy deštivé.