Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Za koho bude Ricciardo závodit v roce 2019?

Za koho bude Ricciardo závodit v roce 2019?

Verstappen mu uvolnil cestu do Ferrari i Mercedesu

Prodloužením kontraktu s Maxem Verstappenem do konce roku 2020 se Red Bullu podařilo ukončit nejistotu, kterou vytvářely projevy zájmu ze strany Mercedesu i Ferrari. Neprůstřelná smlouva na roky dopředu zároveň znamená, že mladík může zůstat v srdci týmu a přizpůsobovat si ho svým potřebám. Zároveň ale vyvstaly otázky ohledně budoucnosti Daniela Ricciarda. Ten má smlouvu pouze na rok 2018, ale prý ho netrápí, že jeho tým se soustředil na udržení Verstappena. Pokud nic jiného, ​​tak alespoň ve skupince jezdců pokukujících po stříbrných a červených vozech přišel o jednoho silného protivníka.

"Nemyslím si, že mi to nějak uškodí," řekl Australan. "Pokud už mluvit o změně, tak o zlepšení mé pozice. Pokud byl dosud Max na radarech Ferrari a Mercedesu, tak jsem přišel o jednoho soupeře. Přitom Red Bull tvrdí, že si nás chce nechat jako dobrou dvojici. Takže počkám, jak na tom budeme na začátku příští sezony a potom začnu plánovat. Nechci to uspěchat, rád si nechám čas a budu postupovat rozumně."

Christian Horner potvrdil nejen to, že by Ricciarda chtěl jako osvědčeného Verstappenova týmového kolegu, ale dokonce je ochoten i čekat na jeho rozhodnutí.

"Je mu 28 let, takže to (podpis smlouvy na několik dalších let) pro něj bude mimořádně důležité rozhodnutí. Chce čas, aby se rozhodl správně. My jsme mu už řekli, že ho chceme v našem týmu. Pokud potřebuje šest měsíců, dobře," citují noviny Salzburger Nachrichten šéfa týmu Red Bull.

Zdá se, že Red Bull si kombinaci Ricciardovy rychlosti, zkušeností a rozumnosti ve vztahu k Maxovi Verstappenovi opravdu cení. V zásobě sice má Carlose Sainze půjčeného Renaultu pouze na jednu sezonu, ale ten s Verstappenem v týmu Toro Rosso moc dobře nevycházel.

"Carlos Sainz je pouze zapůjčený, je jednou z našich možností. Takže máme záchrannou síť, ale naším cílem je udržení současné jezdecké dvojice."