Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Massa ještě nekončí

Massa ještě nekončí

Bude závodit jinde

Felipe Massa se drží scénáře sepsaného v roce 2016, jenom s ročním zpožděním. Šestatřicetiletý brazilský závodník se už loni v Brazílii a v Abú Zabí loučil se světem F1 a s fanoušky, ale ne se světem motorsportu. Nečekaný přestup Valtteriho Bottase do Mercedesu ho v zimě vrátil do týmu Williams, ale po roce se opět loučí a tentokrát prý definitivně, ale opět pouze s F1. Ještě přece není tak starý, aby seděl doma, takže bude závodit někde jinde. Loni byl již téměř dohodnutý s automobilkou Jaguar, že bude závodit za její tým ve Formuli E, ale to už nejspíš neplatí a tuto zimu opět zváží několik možností.

"Část ze mě by chtěla pokračovat, protože cítím, že jsem stále dost dobrý na závodění na nejvyšší úrovni F1 a také proto, že se ve Williamsu cítím moc dobře," napsal vicemistr světa z roku 2008 do svého sloupku na Motorsport.com.

Ale každý příběh musí jednou skončit a já nemám proč být smutný. Přesně před rokem jsem byl ve stejné situaci a tým mě pak požádal, abych se vrátil. Cítil jsem se poctěn a velmi si toho vážím, ale po roce jsem připravený vydat se vlastní cestou, spokojený s vykonanou prací a úspěchy této sezony.

Někteří lidé jistě budou chtít vědět, kde budu závodit příští rok, ale na to je ještě moc brzy. Nyní se soustředím pouze na dokončení sezony. Mám před sebou poslední dvě velké ceny a budou důležité pro mě i pro tým. Pak se uvidí. Zvážím všechny nabídnuté možnosti a rozhodnu se bez zbytečného spěchu a nebudu ve stresu, že příští rok bezpodmínečně musím závodit. Rád závodím a cítím, že na to mám, takže chci pokračovat. Rád přijmu novou výzvu, pokud to bude místo pro profesionála a s potenciálem dosáhnout dobrých výsledků.

Massa se ale nedávno nelichotivě vyjádřil na adresu DTM i kategorie LMP1 série WEC, takže je nepravděpodobné, že by zamířil tímhle směrem. Nejpravděpodobnější variantou zůstává Formule E, ale možná to nemusí být Jaguar, který neměl zrovna oslnivou první sezonu.