Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wehrlein přišel o podporu Mercedesu

Wehrlein přišel o podporu Mercedesu

Poslední teoretickou šanci má u Williamsu

Pascal Wehrlein víceméně přiznal, že už ani nedoufá v setrvání u Sauberu. Jiné týmy už nemají volná místa, jediné zůstalo u Williamsu.

"Řekl bych, že na mých výsledcích již nezáleží," konstatoval v Brazílii 23letý Wehrlein. "Závody zde a v Abú Zabí nebudou rozhodující. Body nezískáme, všichni to vědí. Dalo by se říci, že Williams mi dává poslední naději, že v roce 2018 zůstanu v F1. Již před dlouhou dobou mi bylo řečeno, že příští rok pro mě v Sauberu pravděpodobně nebude místo. A pokud vynechám příští sezonu, tak návrat bude hodně těžký."

Felipe Massa však v Brazílii prohlásil, že tým z Grove ho nahradí jezdcem s tučnou sponzorskou podporou. Tu už Wehrlein nejspíš nemá, nebo jen velmi omezenou, jelikož Toto Wolff už do něj nechce investovat peníze Mercedesu. U Williamsu má Mercedes vliv díky svým motorům, ale bylo by tam třeba "přesvědčit" hlavního sponzora Martini, výrobce alkoholických nápojů, který v týmu nechce dva mladé jezdce. Wolff se nechal slyšet, že Mercedes nemůže jezdce podporovat navždy.

"Když nemáte sponzory, vlastními silami kokpit nezískáte. Nedá se to. Pokud by moje rodina měla pět až deset milionů, bylo by to jiné. Jenže nemá."

Mercedes má v současnosti jezdců více než dost. Lewis Hamilton avizuje bezproblémové prodloužení smlouvy, Valtteri Bottas do týmu pěkně zapadl, ve Force India příští rok skončí kontrakt zapůjčenému Estebanu Oconovi a nejnovější objev trojcípé hvězdy, George Russell, se letos stal šampiónem série GP3. Svého jediného německého jezdce by Mercedes možná mohl vrátit do DTM, kde se v roce 2015 stal šampionem. Německá automobilka se pak z DTM přesune do Formule E, což by pro Wehrleina byl dobrý nový začátek.