Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg si přál déšť

Hülkenberg si přál déšť

Sainz si pochvaluje nový tým

Renault měl oba své jezdce v poslední části kvalifikace, ve které Nico Hülkenberg zajel osmý nejrychlejší čas a jeho kolega Carlos Sainz bude stát na roštu jen o jedno místo za ním. U žlutočerných proto panovala spokojenost a zítra mají šanci získat důležité body do Poháru konstruktérů v boji s Toro Rosso a Haasem.

S dnešním kvalifikačním výsledkem jsem spokojený. V poslední části jsem zajel dobrá kola a z auta dostal maximum. Samozřejmě, pokud by spadlo více dešťových kapek, mohlo nám to pomoct dostat se v kvalifikaci ještě výše, ale nestalo se tak,“ vracel se Hülkenberg ke konci třetí části, ve které na okruhu začalo pršet, ale trať zůstala suchá. „Cílem pro zítřek je dokončit závod na bodech. Máme slušné závodní tempo, tak by to zítra mohl být zajímavý souboj s Force Indií, McLarenem a Williamsem.

Byla to dobrá kvalifikace. V autě jsem se cítil jistější a oproti volným tréninkům jsme v nastavení udělali krok vpřed. Ještě to nebylo úplně ono, ale dostat se třikrát za sebou s novým týmem do Q3 je každopádně pozitivní.“ I Sainz věří v zisk bodů v zítřejším závodě: „Zítra mám rozhodně body v dosahu. Bude to zajímavý závod, zvlášť když se Hamilton a Ricciardo budou probíjet zezadu. Ale v závodech máme dobrou rychlost, takže je šance zajet slušný výsledek.