Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haas prahne po šestém místě v Poháru konstruktérů

Haas prahne po šestém místě v Poháru konstruktérů

Magnussenově stylu vůz nevyhovuje

Haas se musel smířit s tím, že oba jeho jezdci nepronikli do závěrečné fáze kvalifikace. Přesto je s umístěním celkem spokojený. Stále se nevzdává myšlenek na šesté místo, ke kterému mu chybí šest bodů. V závodě bude mít americký tým o co bojovat!

V druhé části kvalifikace jsme se moc snažili uspět. Po včerejšku a minulých závodech to je dobrá náplast,“ hodnotil svůj výkon Romain Grosjean. „O tomto víkendu jsme udělali několik dobrých kroků a s výsledkem jsem spokojený. Loni jsme tady absolvovali dobrou kvalifikaci a ta letošní je z našeho pohledu slušná. Vzhledem k trestům se startovní rošt trochu zamíchá. Závod bude dlouhý a teplota dráhy stoupne nad padesát stupňů, což znamená, že auta budou fungovat jinak. Každopádně uvidíme, nač se tu zmůžeme. Šesté místo v Poháru konstruktérů je stále ve hře a my po něm prahneme.“

Kevin Magnussen jeho slova potvrdil: „Myslím, že Romain dnes vydoloval z auta maximum. Ve voze, který máme tento víkend k dispozici, odvedl dobrou práci. Já jsem se v kvalifikaci tolik nevytáhl. Když je auto v tomhle stavu – že je záď nestabilní –, Romain je velmi silný. Já se s tím peru trochu víc. Když vycházím z toho, že vůz o tomto víkendu nevyhovuje mému jezdeckému stylu, nemohu si na svůj výsledek v kvalifikaci stěžovat. Uvidíme, co přinese závod. Naše závodní tempo se nezdálo o nic horší než naše kvalifikační, takže při troše štěstí bychom se zítra mohli utkat o další body. To je také náš cíl.