Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso vybojoval letošní kvalifikační maximum

Alonso vybojoval letošní kvalifikační maximum

Vandoornea oslabila otrava jídlem

Fernando Alonso dnes odstartuje ze šestého místa, což je pro dvojnásobného mistra světa letos nejlepší startovní pozice. Sedmý byl již na začátku sezony na domácím okruhu v Barceloně, ale v Brazílii se na něj usmálo štěstí a kromě nečekaného vypadnutí Lewise Hamiltona v Q1 mu pomohla i penalizace Daniela Ricciarda. I přesto, že ho porazil Sergio Pérez z Force India, mu tedy náleží místo ve třetí řadě.

"Z dnes vybojovaného sedmého místa mám velkou radost, hlavně proto, že jsme ho získali v náročných podmínkách," řekl Alonso. "Na průzoru přilby jsem měl dešťové kapky, což jezdce obere o část jistoty i v případě, že vidí zcela suchý asfalt. V takové chvíli se musí spolehnout na svůj vůz a vrhat se do zatáček přesto, že mu rozum radí něco jiného. Včera jsme nebyli spokojeni s vyvážením a rychlostí vozu, ale dnes jsme lepší a rychlejší. Šesté místo je skvělou výchozí pozicí pro zisk bodů, jenže zezadu budou útočit Hamilton a Ricciardo. Pokusím se ubránit, ale očekáváme slunečný den bez kapky deště a v takových podmínkách pro nás bude obtížné udržet tuto pozici."

Alonso dostal i jednu nepříjemnější otázku. Co říká na to, že se s motorem Honda posunul na 6. místo a těží z poruch motoru Renault?

"To mi starosti nedělá. Nemůžete porovnávat jejich penalizace s tím, co letos postihlo nás."

Stoffel Vandoorne prozradil, že si v rozhodující chvíli neporozuměl s pneumatikami, na což si stěžovalo několik jezdců z různých týmů.

"S dneškem nejsem stoprocentně spokojený," řekl belgický jezdec, jenž se po penalizaci Ricciardova vozu posouvá na 12. místo. "Pro nás to byla těžká kvalifikace. Začala dobře, okamžitě jsem našel rytmus, měl správnou rychlost a v každém stintu jsem byl rychlejší než v předchozím. V Q2 se mi ale pneumatiky nezahřály správně a nevím, co to způsobilo. V posledním kole jsem se na nových pneumatikách vůbec nezlepšil a musíme detailně projít data, abychom našli příčinu."

Éric Boullier prozradil, že mladík si v Brazílii asi nedal pozor na místní kuchyni a v noci z pátku na sobotu ho trápily žaludeční potíže.