Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Minibus Mercedesu byl přepaden

Minibus Mercedesu byl přepaden

Ozbrojená skupina si vyčíhala náklad tučných peněženek

Brazílie není pouze zemí karnevalů, hlubokých lesů a fotbalu. Cestujícím v minibusu Mercedesu v pátek ukázala svou odvrácenou tvář, když se dovnitř dostali místní zločinci vyzbrojení střelnými zbraněmi. Během ozbrojené loupeže naštěstí nedošlo k žádným zraněním.

Do nebezpečných situací se údajně dostali i zaměstnanci Williamsu a lidé z Mezinárodní automobilové federace. Lewis Hamilton dal prostřednictvím sociálních médií vědět, že podle jeho názoru by celý personál patřící k F1 měl být lépe chráněný. Místní vláda už zareagovala a včera již okruh Interlagos a jeho okolí hlídal vyšší počet příslušníků policejních složek.

"Okruh informoval všechny účastníky sportovní akce, že policie města São Paulo po těchto politováníhodných incidentech učinila dodatečná bezpečnostní opatření. Až do konce podniku budou ve službě posíleny policejní složky," píše se v tiskové zprávě FIA.

Členové týmů byli vyzváni, ať se ve městě neukazují s propustkou do padoku ani v týmových uniformách, aby se snížilo riziko náhodných útoků na jednotlivce. K situaci se vyjádřil rovněž šéf týmu Mercedes Toto Wolff.

"Neměli bychom potřebovat obrněná vozidla, auta s neprůstřelnými skly a agenty, abychom se bezpečně dostali z okruhu na hotel. Ale za těchto okolností si musíme přiznat, že jsme v posledních letech asi byli lehkovážní. Nejspíš proto, že Brazílie je tak nádherná země. Ale pro ty lidi to musel být strašný zážitek. Když vás někdo večer zastaví a namíří na vás zbraň, musí to být příšerné. Proto máme od dnešního rána posílenou ostrahu. Když jsme se vraceli na okruh, vypadalo to jako po vypuknutí občanské války, tolik tam bylo policistů," řekl Wolff.