Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Sainz popírá úmyslné zdržování domácího matadora

Sainz popírá úmyslné zdržování domácího matadora

Vůbec netuší, co to Massa žvanil

Mezi dvěma jezdci včera vzplály emoce a je pouze na vás, kterému z nich budete věřit, protože jejich vyjádření jsou zcela protichůdná. Včera jste se mohli dočíst, jak Felipe Massa obvinil Carlose Sainze z úmyslného blokování v poslední části kvalifikace. Španělský jezdec se prý Brazilci dokonce přiznal a toho to rozzuřilo o to víc, že ​​se na Interlagosu (opět) loučí s brazilskými fanoušky, protože v F1 (opět) končí.

"S koly v Q1 a Q2 jsem byl mimořádně spokojený, ale pak bohužel jeden jezdec, Carlos Sainz, schválně pokazil moje kolo. Schválně!" zlobil se včera Massa. "Neuvěřitelné! Když vás inženýr zapomene varovat, nebo když si vozu za vámi nevšimnete, to se prostě stává. Ale udělat to schválně? Když jsem vyjel z garáže, byl jsem daleko před ním. V páté zatáčce jsem ho nechal předjet, ale on pak ode mě neodjel tak daleko. Poté byl (v Massově rychlém kole) přede mnou, velmi blízko, je to vidět na výsledných časech. To se stalo.

Mluvil jsem s ním a řekl jsem mu, že tentokrát to udělal schválně, že o mně věděl. A on na to: Ano, věděl. To proto, že jsi mi včera pokazil dlouhý stint. Řekl jsem mu, že tohle je přece kvalifikace... Udělal to schválně a to je pro mě nepřijatelné. Přišel jsem o čtyři, spíše pět pozic."

Massa pokračoval po otázce, kde si vlastně s novým členem týmu Renault tak upřímně popovídali.

"Ne tady (v prostoru pro rozhovory s médii), tam (ukázal směrem k parc ferme) mi to řekl. Nevím, co chce říct médiím. Doufám, že (stevardi) to viděli a pochopí, co se stalo. V zatáčce jsem byl těsně za ním. Věděl o mně, ale nepustil mě před sebe."

Mladý Sainz úmysl popřel. Massa si ho skutečně našel, ale prý mluvil hlavně on.

"Říci, že jsem něco udělal schválně, to je závažné obvinění," řekl Sainz po kvalifikaci. "On sám se mi mohl uhnout rychleji, ve čtvrté zatáčce. Celou čtvrtou jsem byl těsně za ním, v prvním kole poslední části kvalifikace mě tím obral o dvě až tři desetiny. Pak si stěžuje, vypráví něco o včerejšku a já ani nechápu proč . Momentálně tomu nerozumím. Opravdu nevím, ani jsem ho pořádně neposlouchal, ono to totiž nemá cenu. Včera jsme měli na trati nějaké problémy, ano, ale v kvalifikaci bych neriskoval úmyslné zdržování."