Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Oconovo první odpadnutí po třech letech

Oconovo první odpadnutí po třech letech

Pérez by potřeboval kolo navíc

Force India si od Velké ceny Brazílie určitě slibovala víc, než pouhé dva body. Esteban Ocon však nepřečkal úvodní kolo a Sergia Péreze zase zklamaly pneumatiky.

Komplikace se bohužel dostavily velice brzy,“ hořekoval „Checo“. „Už v prvním kole mě ve druhé zatáčce postrčil Alonso. Vyjel jsem kvůli tomu až na trávu a ztratil pozici ve prospěch Massy. To mělo zásadní význam, protože se mně jí v dalším průběhu už nepodařilo získat zpět. Disponovali jsme rychlostí na to, abychom skončili sedmí, jenže příliš vysoká teplota trati tomu zabránila. Jakmile jsem totiž nastoupil do útoku, došlo k masivní degradaci pneumatik. Nepomohla ani změna strategie. V posledním kole jsem už byl nalepený na Massu a Alonsa. Massa byl ale rychlý v závěrečném sektoru a Alonso zase ve druhém, což mu spolu s výhodou DRS umožnilo ubránit se na konci rovinky. Možná bych ho v dalším kole předjel. Takhle jsem sice s výsledkem srozuměn, ale ne z něj nadšen.

Tři roky za sebou dojížděl Ocon všechny formulové závody, jichž se účastnil. Nyní tuto jedinečnou sérii rázně utnul Romain Grosjean: „Ztratil v šesté zatáčce kontrolu nad vozem a vrazil do mě. Byla to jednoznačně jeho chyba. Měl jsem zničené přední kolo a nebyl jsem schopen dostat se vlastními silami do pitlane. Jsem zklamaný o to víc, že jsem do auta vkládal velké naděje. Snad jsem si to vybral na další tři roky dopředu!