Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Jezdci týmu Haas byli jako na střelnici – oba dali ránu

Jezdci týmu Haas byli jako na střelnici – oba dali ránu

Magnussen si nepřipadá jako viník

Haas byl po kvalifikaci optimisticky naladěný, ale závod přinesl velké rozčarování. Oba jezdci doplatili na kolize v úvodním kole. Zatímco Grosjean po opravě závod s velkou ztrátou dokončil, Magnussen byl s poškozeným vozem okamžitě vyřazen.

Grosjean absolvoval opravdu zpackaný závod. V první zatáčce dostal od jednoho ze soupeřů velkou ránu, ale snažil se pokračovat dál i s poškozeným vozem. V šesté zatáčce však záď jeho vozu uklouzla a Grosjean odstřelil z tratě Ocona. Za tento prohřešek byl dodatečně potrestán penalizací 10 vteřin a dvěma trestnými body. Ve třetí zatáčce se jeho kolega Magnussen srazil s Vandoornem, oba vozy byly vyřazené ze závodu a odnesl to i Ricciardo.

Jediné, co mohu říct k úvodnímu kolu, je to, že jsem v první zatáčce koupil pořádnou ránu,“ vysvětloval po závodě Romain Grosjean. „Domnívám se, že mi praskla levá zadní pneumatika. Dojel jsem do šesté zatáčky a tam mě vůz zradil. Přisuzuji to tomu defektu pneumatiky. Když k tomu přičtu potrestání, tak s dnešním závodem nijak spokojený nejsem. Chtěl bych si prohlédnout televizní záběry. Kladnou stránkou na závodě je, že v poslední fázi na superměkkých gumách jelo auto bezvadně. I když jsme utrpěli velké poškození podlahy, měl jsem z toho dobrý pocit."

Kevin Magnussen si nepřipadal jako viník kolize: „Potřebuji zhlédnout záznam. Z mého pohledu jsme se do zatáčky cpali tři vedle sebe. Sťukl jsem se se Stoffelem Vandoornem a ten měl pak ještě kolizi s Danielem Ricciardem. Prasklo mi přední zavěšení, což nebylo dobré. Kdybych byl dřív postřehl, že Ricciardo objíždí Vandoorna vnějškem, nejspíš bych tam udělal víc místa, jenže když jsem si Ricciarda všiml, bylo už příliš pozdě. Už jsem měl rychlost. Když se něco takového stane, je to nepříjemné a vyvolává to zklamání, ale patří to k závodění.