Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel: Bottas nechtěl zmizet ze zrcátek

Vettel: Bottas nechtěl zmizet ze zrcátek

Räikkönen se o Hamiltona nestaral

Pozdě, ale přece. Sebastian Vettel získal svoji první velkou cenu po letní přestávce. Páté prvenství v sezoně mu sice už k titulu nepomůže, přesto ho považuje za důležitý moment.

Bylo to hodně napínavé a také tvrdé,“ svěřil se rodák z Heppenheimu. „Pro nás je to sladká odměna po několika těžkých týdnech. Jsem hrdý na to, že to tentokrát klaplo. Původně jsem si myslel, že jsme o něco rychlejší, ale všichni v podstatě drželi stejné tempo. Nesmírně důležitý byl start. Pokud by se mně nepovedl, asi by to nedopadlo. Odjel jsem docela dobře a tlačil se před Bottase. Myslel jsem si, že už ho mám, přidal jsem víc plynu, než bylo zdrávo, a zablokovala se mně kola. Naštěstí jemu ještě víc.

Fina ve službách Mercedesu nicméně nedokázal setřást: „Neustále se držel v závěsu. Chtěl jsem, aby konečně zmizel z mých zpětných zrcátek, ale byl v nich pořád.

Scuderia odrazila i pokus o undercut po Bottasově pitstopu ve 27. kole. Vettel se před svého pronásledovatele vrátil sice s minimálním náskokem, ale stačilo to. „Ulevilo se mně,“ přiznal. Vyhráno úplně ovšem ještě neměl, protože ke konci začalo auto vibrovat. „Levá přední guma navíc nevypadala moc zdravě,“ všiml si. „Udržel jsem ale všechno pod kontrolou.

Triumf Ferrari podtrhl třetím místem Kimi Räikkönen. Iceman ve finiši odolával náporu nažhaveného Hamiltona: „Nevěděl jsem pořádně, co provede. Tak jsem se raději staral o sebe. Byl jsem rychlejší než on ve druhém sektoru a díky tomu lepší v nájezdu na cílovou rovinku. Proto jsem si nedělal žádné zbytečné starosti. V první zatáčce mě sice párkrát vybrzdil, když jsem se moc soustředil na něj, ale to bylo všechno.