Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren Alonsa nepustí do vytrvalostního mistrovství

McLaren Alonsa nepustí do vytrvalostního mistrovství

Jednorázové povyražení, to je jiná věc

O Alonsově účasti v příštím závodě 24 hodin Le Mans ve voze Toyota nejvyšší kategorie LMP1 už cvrlikají i vrabci na stromech. Přesednout z monopostu F1 do prototypu Le Mans, to by bylo příliš odvážné i na Alonsa, a možná i proto se v lednu zúčastní nejprestižnějšího vytrvalostního závodu v USA, kterým je 24 hodin Daytony. Ale i to je málo, lepší by bylo, kdyby se ve voze Toyoty před Le Mans zúčastnil alespoň těch závodů vytrvalostního mistrovství světa, které nebudou v termínové kolizi s velkými cenami F1. Jenže to by McLaren nedovolil. Jeden nebo dva marketingově zajímavé závody jsou jedna věc, ale o duálním programu ve dvou sériích nemůže být ani řeč.

"Myslím si, že dva programy nelze fyzicky zvládnout. Bylo by to příliš komplikované," řekl závodní ředitel McLarenu Éric Boullier. "Pokud děláte na dvou programech najednou, nemůžete se soustředit. Jet v Le Mans, jet v Indianapolisu, jet v Daytoně... Proč ne? Je to jednorázová záležitost. Ale zajít dále by určitě odvádělo jeho pozornost od hlavního úkolu, a ten má v F1."

BBC mezitím přišlo se zprávou, že Alonsova účast v 24 hodinách Le Mans 2018 je už jistá věc. Hodnověrnost je ale pochybná, jelikož zdroj mluvil o většině sezony WEC.

"Le Mans je dohodnuto. O zbytku sezony se vyjednává, ale vypadá to tak, že odjede většinu závodů," cituje BBC svůj zdroj blízký Toyotě.

Alonso zatím nekomentuje: "Teď nemám nic, co bych oznámil. Uvidíme, tohle jsou jenom drby."

A Toyota není o nic sdílnější: "Spekulace nebudeme komentovat."